Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Lokale unge viser ministeren den rigtige Jerne Station

Jerne Station er med til at gøre det nemmere at pendle på tværs af regionen, og jeg håber, at togpassagererne fra Jerne har taget godt imod den nye station, siger transportminister Benny Engelbrecht, der besøger Esbjerg fredag. Foto: Tue Sørensen
Jerne Station blev indviet virtuelt i december 2020 på grund af corona-nedlukningen af samfundet. Nu er langt de fleste restriktioner lempet, og derfor kommer transportministeren nu til Esbjergs østlige bydel for at markere åbningen af den nye station én gang for alle.

Indvielse: Et legetøjstog, der kører rundt om små bygninger lavet af papmaché, et par levende lys og en glad, syngende transportminister. På grund af COVID-19 blev den nye station i Jerne indviet virtuelt sidste år. Men nu er Danmark atter i fuld gang med at åbne, og derfor kommer transportministeren til byen for med egne øjne at opleve den nye station.

- På grund af corona-pandemien var vi nødt til at fejre åbningen af Jerne Station i december på en meget alternativ måde. Jeg fik den fineste, hjemmelavede model af stationen sat op på mit mødebord i ministeriet, og her klippede jeg snoren til stationen. Nu er omstændighederne heldigvis anderledes, og jeg kan nu besøge den rigtige station og få den indviet ordentligt sammen med de dygtige unge, der byggede modellen til den virtuelle indvielse. Jerne Station er med til at gøre det nemmere at pendle på tværs af regionen, og jeg håber, at togpassagererne fra Jerne har taget godt imod den nye station, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

Bedre transportmuligheder

Siden sin åbning har stationen haft til formål at betjene områdets mange pendlere og binde Esbjerg bedre sammen med de omkringliggende byer. På den måde er den med til at give borgerne i den østlige del af Esbjerg bedre muligheder for at rejse på tværs af regionen og give et løft til den kollektive transport.

- Vi er utroligt glade for vores nye station i Jerne, som jeg i december besøgte sammen med en række elever fra Bakkeskolen. Den nye station binder hele Esbjerg by meget mere sammen og skaber nye muligheder for det lokale erhvervsliv og uddannelsesinstitutionerne. Grundet corona kunne vi dengang ikke gennemføre en ordentlig indvielse af stationen, og derfor er jeg glad for, at transportministeren nu kommer forbi, så vi kan indhente det forsømte. Den nye Jerne Station giver borgene meget bedre muligheder for at vælge grønne, offentlige transportmidler, og det er igen med til at hjælpe Esbjerg med at nå vores mål om at være CO2-neutral allerede i 2030, siger borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

Tak til lokale unge

Byggeriet af stationen var relativt komplekst, da det foregik i et byområde med begrænset plads. Stationen stod dog stadig færdig til tiden, og derfor fortjener den også en åbning i den virkelige verden, lyder det fra områdechef for spor- og broprojekter i Banedanmark Lars Blædel Riemann.

Jerne Station giver passagererne bedre rejsemuligheder på tværs af regionen. Foto: Tue Sørensen

- Jerne Station giver passagererne bedre rejsemuligheder på tværs af regionen, og derfor var vi i december også rigtig glade for at kunne levere en splinterny station til tiden. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan åbne den én gang for alle, og jeg håber, at passagererne i dag er glade for deres nye station, siger han.

I anledning af ministerens besøg på Jerne Station vil de selvsamme unge, som sidste år lavede ministationen, være med, så han kan takke dem for deres flotte indsats i forbindelse med den virtuelle indvielse.

Transportministerens besøg på Jerne Station vil finde sted fredag den 6. august 2021 klokken 15.00-17.00.


Den nye station binder hele Esbjerg by meget mere sammen.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen


rwe

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Det er tid til at præstere

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kunsten at leve normalt

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Efterlysning af vidner til hasarderet kørsel i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Samling om budgettet

Ugeavisen Esbjerg

Foreninger skal lokke til idræt og bosætning

Ugeavisen Esbjerg

Teater Fra London

Ugeavisen Esbjerg

Folkemøde for skolebørn og børnefamilier

Ugeavisen Esbjerg

Kom med: I dag begynder Energiens Folkemøde

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival er tilbage i virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Corona-sæson lover godt for ture med skonnert

Ugeavisen Esbjerg

En punket tegneserie

Ugeavisen Esbjerg

Til Danmark efter grønne jobs

Ugeavisen Esbjerg

Fra Fanø til Esbjerg med ballon

Ugeavisen Esbjerg

To verdener mødes i kulturen

Ugeavisen Esbjerg

Ny nærpolitistation skal hjælpe Stengårdsvej

Ugeavisen Esbjerg

20 år senere i Esbjerg …

Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Sejre skaber tro på noget større i Team Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Alvin kommer på kalenderen

Ugeavisen Esbjerg

Legeskibet sætter igen sejl mod Esbjerg: Kom og leg med

Ugeavisen Esbjerg

Kæmpe stigning i friværdien - nogle steder

Ugeavisen Esbjerg

Vi skal vænne os til det almindelige

Ugeavisen Esbjerg

Så blev den taget til ekstremerne igen

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det digitale liv

Annonce