Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Lokalråd vil gøre Remiseparken til skovhave

På området bag Game Street Mekka har de store maskiner lavet det grove arbejde, nu skal området omdannes til en ny park. Finn Grahndin (t.v.) og Bjarne Petersen fra Lokalråd Esbjerg Øst ønsker en skovhave. Foto: Jan Maass Lindhardt
Esbjerg skal have en ny park. Den kan laves som en skovhave, foreslår lokalråd.
Annonce

Naturoplevelse: De store maskiner har lavet det grove arbejde på området bag den gamle remise, hvor Esbjerg skal have en helt ny park. Nu opfordrer Lokalråd Esbjerg Øst kommunen til at tænke i nye baner, når Remiseparken skal anlægges.

- Det er fint, at de vil anlægge en park, for området har været forsømt i mange år. Vi vil nødig have en park, der skal nusses om, og derfor foreslår vi en skovhave. Det er nytænkning i Esbjerg, hvor man gerne vil have biodiversitet. Det kan man lave her, siger Bjarne Petersen.

Lokalrådet foreslår skovhaven blandt andet fordi, den kræver et minimum af pleje og binder en stor mængde Co2. Og så kan den designes helt efter brugernes ønsker.

- Skovhaven kan for eksempel designes som en opdagelsesrejse for børn, forklarer Finn Grahndin, næstformand i Lokalråd Esbjerg Øst.


Jeg bliver ofte mødt af, at folk efterspørger flere grønne oplevelser, og det var et oplagt område.

Søren Heide Lambertsen (V), udvalgsformand


Annonce

Borgerinddragelse

Esbjerg Kommune har allerede tænkt på bierne og blomsterne i forbindelse med dette års budget, hvor det blev vedtaget, at Esbjerg skal være en bivenlig kommune.

- Remiseparken bliver det første sted, vi indfører det, så vi der støtter op om de naturligt levende bier, siger Søren Heide Lambertsen (V), formand for kommunens teknik- og byggeudvalg, der ikke vil afvise at parken tager skridtet videre til en skovhave.

- Jeg er rigtig glad for at de begynder at komme med forslag nu. Det vi er i gang med nu er rammerne i forhold til stierne og bakker. Jo tidligere vi får de input desto nemmere er det at tilrette projektet, siger han.

Anlæggelsen af Remiseparken sker i to tempi. Anlægsdelen, hvor stisystemer og bakker bliver formet, bruges der 600.000 kroner på. Senere skal der afsættes penge til indholdet, og det er der beboernes ønsker, kommer i spil.

På grund af forurening på den gamle remisegrund skal der lægges et nyt jordlag på grunden, inden parken kan etableres. Størstedelen af grunden er ryddet, men kommunen har valgt at bevare markante træer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Succes for frokostpop

Annonce