Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Lysmesteren og Lars brænder stadig

Lars Christensen overtog Lysmesteren officielt efter svigerfar Henning Jensen i 2016. Foto: Tue Sørensen
I 25 år har Lysmesteren solgt lamper og belysning. Først svigerfar og så svigersøn, Henning og Lars. Men de havde ikke kunnet gøre det uden Louis Poulsen og Le Klint.

På lystavlen: Der var ingen, der vidste, at Henning Jensen havde fået en lys idé dengang i 1996, da han åbnede en forretning med lamper og belysning i Kongensgade 112 sammen med sin kone. Hun havde været dagplejer i 18 år og trængte til at prøve noget andet, og Henning Jensen havde været i el-butik i Varde og ville gerne prøve at være selv. Det blev en hård start på livet  som selvstændig  med 60 timers arbejdsuger. På fire år havde Henning Jensen og fruen tre ugers ferie.

- Vi smed jo to indtægter ud, så vi måtte knokle i forretningen. Dengang skulle man heldigvis ikke omsætte så meget for at tjene de samme penge, vi skulle ikke bruge tid på at styre en webshop, og der var ikke store rabatter hele tiden. Dengang gav man måske 3-4 procent i rabat, og så kunne kunderne få en pære med, griner Henning Jensen.

Beliggenheden i Kongensgade 112 var ikke den bedste, og i januar 2001 flyttede Lysmesteren butikken de få meter over på den modsatte side af Kongensgade til nummer 97, hvor forretningen stadig ligger. Der var lokalet større og synligheden bedre.

Annonce


Der var ingen radiatorer i forretningen, alle de år, jeg havde den. Men de gamle 40-60 watts pærer varmede den nogenlunde op. De nye LED-pærer giver ingen varme, så Lars har fået en varmepumpe sat op.

Henning Jensen


- Det var også Louis Poulsens PH-lamper, vi solgte mest af dengang i begyndelsen. Louis Poulsens lamper og Le Klint er det, vi har overlevet på. Og så på verdens bedste personale, som Lars heldigvis har beholdt. Birgitte Rendbo har 20 års jubilæum i Lysmesteren, Wickie Flink var min elev i el-butikken i Varde, og Mariette Nissen kom fra Spotlight og har mange års erfaring i lampebranchen, siger Henning Jensen.

Henning kommer hver torsdag

I 27 år har Henning Jensen været svigerfar til Lars Christensen. Og da Lars Christensen efter 18 år som souschef i Fona i 2016 sagde op - uanende at Fona fire måneder senere lukkede - spurgte svigerfar ham, om han ikke kunne tænke sig at blive lysmester. Det kunne svigersønnen godt.

- Hvis jeg skulle prøve noget nyt, så var det ved at være tiden, siger den i dag 49-årige Lars Christensen, som i 2016 købte butikken af Henning Jensen, som tre år senere gik på pension.

En gang om ugen, hver torsdag, er den gamle lysmester på arbejde hos den nye lysmester.

- Det er en god løsning og dejligt for mig at komme i butikken. Jeg nyder at få en snak med pigerne i forretningen, og så får jeg heller ikke alle de pligter derhjemme hos min kone, griner 72-årige Henning Jensen.

- Hvis vi ikke havde haft det gode forhold, vi har Lars og jeg, så ville det ikke kunne gå, men det har vi heldigvis. I otte år er vi rejst på ferie sammen hele familien med børn og børnebørn, 12 afsted i alt, og det er bare så dejligt. Og så kan jeg jo også hjælpe Lars, så han kan holde mere ferie og fri, end min kone og jeg kunne dengang, siger Henning Jensen.

Med Lars Christensen ved kontakten er Lysmesteren fulgt godt med udviklingen i detailhandlen. Webshoppen kører godt, og Lysmesteren tilpasser sig tiden og tilbyder prismatch, så kunderne ikke har nogen grund til at købe på nettet et andet sted end hos Lysmesteren. De tilbyder også reparationer, som Wickie Flink er skrap til og tager sig af.

Og Henning Jensen er kommet efter det med ferien. Den 1. juni tager han og konen tre uger på ferie til Spanien.

Lysmesterens fire favoritter:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Ugeavisen Esbjerg

Kom med til eksamen

Annonce