Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Mølby forudser svær oprykningskamp

Johnny Mølby var assistent for John Lammers i 2018, hvor EfB vandt bronze, men han skiftede halvvejs inde i sæsonen til Belgiske Gent. Arkivfoto: Tue Sørensen
Førstedivision er blevet bedre. Det oplevede Johnny Mølby sidste år som cheftræner for Vendsyssel.

Fodbold: Den tidligere EfB-assistent Johnny Mølby oplevede sidste år Nordic Bet Ligaen som cheftræner for Vendsyssel. Og der bliver ingen lette kampe, advarer han EfB’erne.

For små to år siden forlod Johnny Mølby sin stilling som assistenttræner for EfB. Han fik et tilbud i Belgien, han ikke kunne sige nej til. Siden vendte Johnny Mølby tilbage til Danmark, og sidste sæson brugte han i cheftrænersædet i Vendsyssel.

Herfra oplevede han en liga, der overraskede ham på flere måder.

Annonce

- Niveauet er steget. Jeg vil næsten sige, det er i 1. division, den største udvikling har været i dansk fodbold de seneste år. Man skal være klar. Før trænede de store klubber mere, og de kunne køre de andre klubber ned til sidst i kampene, men det kan de ikke mere, siger Johnny Mølby og henviser til, at stort set samtlige trupper i førstedivision i dag kører med et fuldtidssetup.

Klar fra dag et

For Johnny Mølby sluttede tiden i Vendsyssel efter den forgangne sæson, hvor holdet sluttede på en skuffende sjetteplads. Mens Vejle rykkede op i superligaen gjorde Silkeborg og Hobro EfB selskab som nedrykkere. De tre nedrykkere vil kun gøre 1. division endnu stærkere, mener Johny Mølby og advarer EfB’erne mod at undervurdere rækken.

- Der er jo selvfølgelig noget mentalt, når man er nedrykker. Der er jo ikke den samme fokus på rækken fra omgivelserne, men 1. division har ændret sig, og hvis man ikke er klar, bliver man overrasket. Den bliver rigtig stærk i år, og der er ikke stor forskel på holdene, siger Johnny Mølby.


Modstanderne er for gode til, at man undervurderer dem. Man skal være bevidst om den opgave, der venter og ikke tage for let på den. Det er lettere sagt end gjort.

Johnny Mølby, tidligere EfB-assistenttræner


Lige siden den første nedrykning fra superligaen i 2000 har EfB efter hver eneste nedrykning sikret sig oprykning året efter. Første gang var i 2001, hvor holdet sluttede på førstepladsen med seks point ned til Vejle. Helt suveræne var EfB i 2012, hvor oprykningen blev sikret med hele 17 pont ned til Randers. I 2018 rykkede EfB op i en mindre sikker stil. Dengang blev det til en andenplads, og oprykningen kom først efter to kampe mod Silkeborg og et Anders Dreyer hattrick. Allerede dengang tegnede der sig et billede af en stærkere liga, og udviklingen er fortsat, mener Johnny Mølby.

- Jeg tror, det bliver et andet billede i år. Selvfølgelig kommer Esbjerg til at spille med helt fremme, men holdene er vanskeligere at nedbryde, siger han og afliver fordommene om dårlige baner og spil med lange bolde.

- Førhen var banerne ikke så gode, men det er de nu. Bare tag hold som Silkeborg, Esbjerg, Vendsyssel og Viborg der har fine stadions. Det hele har fået et gevaldigt løft. Fodboldspillet i rækken har også ændret sig fra lange bolde, dødbolde og fight, og der bliver spillet anderledes fodbold. Det har været en positiv udvikling, siger han.

Hvordan ser han så EfB’s chancer i oprykningskampen?

- Selvfølgelig vil man være favoritter med Silkeborg og Hobro, men der er stadig Viborg og Vendsyssel, der har gode hold. Og så er der altid et eller to hold, der overrasker positivt.

EfB vandt sin første kamp i 1. division 2-0 på udebane i Skive. Onsdag spillede EfB hjemme mod HB Køge efter redaktionens deadline.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bagerdatter bestod med ros

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Breakdance får sin egen festival

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Fællesskab for de flamboyante

Ugeavisen Esbjerg

Skilte i tre generationer

Ugeavisen Esbjerg

"Mister Gegenpress" har ikke plads til tøsedrenge

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Esbjerg

Ol på ETAC

Ugeavisen Esbjerg

Entreprenør-gigant køber sig ind i NemByg for 41 millioner

Ugeavisen Esbjerg

50-års jubilæum: Løvenkrands og Strandby tager SGI-afsked mod EfB

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det blev svært at vedligeholde løsere relationer

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Svært at stå op om morgenen med virtuel undervisning

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Uden corona havde jeg ikke oplevet den gensynsglæde

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det hele blev sat på prøve under corona

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg kan tælle traditioner og begivenheder, der faldt til jorden, indtil jeg får gråt hår

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg har lært at være mere åben

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Vi gik glip af gallaen

Ugeavisen Esbjerg

Jens Peder Hansen får sin vej

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Corona har forandret helt vildt meget, føler jeg

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg går ud af gymnasiet med en vinderfølelse

Ugeavisen Esbjerg

Træer til evigheden

Ugeavisen Esbjerg

Lanternen tager form

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Gymnasiet lærer én en del om sig selv

Ugeavisen Esbjerg

Håndværkerbutik gør sig flyveklar på Ørnevej

Annonce