Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Makkerpar bag burgerkæde: Man kan nemt blive fartblind af arbejde

Alabama Grill er fire år gammel, og to af dem har været corona-år. Alligevel har Bjarne Christensen og Rasmus Errebo formået at åbne tre burgerrestauranter, den seneste i Englandsgade 23 i Esbjerg. Det er Rasmus Errebos hænder, der har bygget hele restauranten og Bjarne Christensen, der har tegnet og designet. Foto: Mette Falther 
Alabama Grill i Englandsgade åbnede for nylig og er Rasmus og Bjarnes tredje luksusgrillbar på fire år. De havde egentlig tænkt sig at skrue lidt ned for arbejdstiden - men det er blevet udsat.

Ny på menukortet: Nogle gange vender tingene tilbage til start. Tag nu for eksempel Bjarne Christensen og Rasmus Errebo. De gik i folkeskole sammen i tre år i overbygningen i Ribe. Snakkede ikke særligt sammen, Bjarne var til fodbold, og Rasmus skruede knallerter, men de kendte hinanden. Så skiltes de, Bjarne tog til København og blev partner og kreativ direktør i designbureuaet Stupid Studio og arbejdede som en åndssvag, og Rasmus tog til Aarhus, blev kok og kom på kokkelandsholdet. Og så flyttede de tilbage til start i Ribe. 15 år efter og rendte ind i hinanden i Rema1000. Og hyggeligt at møde dig, og hvordan går det så, og hvad laver du nu, og Bjarne havde kig på en middelalderkælder i Ribe til en restaurant, og Rasmus puslede med tanken om at åbne en restaurant i Ribe og hej hej, vi ses. Og så mødte de hinanden igen tilfældigt i tre forskellige supermarkeder. Og så besluttede de sig for kaffe. Og tidligere på måneden åbnede de to kompagnoner så deres tredje burgerrestaurant, Alabama Grill, i Englandsgade 23 i Esbjerg mellem Skolegade og Kongensgade i lokalerne, der tidligere tilhørte Byens Bistro og Café Le Chi, efter først en Alabama i Ribe og siden en Alabama på Fanø. De åbnede forresten også restauranten med mange retter og dyre vinmenuer i middelalderkælderen i Ribe sammen, Porsborgs Gastro Bar hedder den.

38-årige Bjarne Christensen havde egentlig en plan om at vende hjem fra det kreative job i København og få mere tid til børn og familie og finde et mere roligt arbejdsliv, men det gik ikke så godt med det. For det tager tid at starte en restaurant op og endnu mere tid at starte tre op med planer om mere. Og de to kompagnoner og venner har da også selv både stået i opvasken, og kørt ud med take-away og været direktører, og det er også dem, der laver indretningen og designer nye burgere til kortet, og nu har de også 75 medarbejdere at holde styr på.

- Vores plan er at lave så mange Alabama-restauranter, som Danmark kan bære. Vi synes, det er sjovt, og vi føler også, vi har vores berettigelse på markedet med et dynamisk menukort og gode specialøl, siger de to.

Annonce

Fartblind af arbejdet

Rasmus Errebo har kone og to børn på ni og 11 år, og Bjarne Christensen er flyttet på landet med sin kone og tre børn på et halvt år, fire og seks år.

- Da jeg fandt min kæreste, havde jeg fuld hammer på bureauet i København, så hun er vant til det. Men nu er vi nået til et sted med Alabama, hvor vi skal tænke os om, og vi er meget bevidste om, at vi skal organisere tingene, så der er plads til, at vi har en professionel rolle i virksomheden, siger Bjarne Christensen.

Når vi har peaket i en periode og haft rigtig travlt, ryger man nemt bare tilbage på normalen med 50-55 arbejdstimer om ugen, og så får man altså ikke set sine unger nok.

Bjarne Christensen

Når man har arbejdet så meget, som han gjorde i København, kan man godt blive fartblind:

- Jeg er så dårlig til det, men det er der nok mange selvstændige, der kender til. Når vi har peaket i en periode og haft rigtig travlt, ryger man nemt bare tilbage på normalen med 50-55 arbejdstimer om ugen, og så får man altså ikke set sine unger nok. Sådan en ferie som selvstændig kan nemt blot blive en pauseknap, og når man så kommer tilbage, så ligger der endnu mere, og så er man bare bagud med en masse.

Og Rasmus Errebo tilføjer:

- Det er bare et vilkår, at vores butikker lever hele tiden og åbner 7.30 og lukker klokken 23, syv dage om ugen. Så vi skal huske os selv i det, så vi også kan blive gamle i det, men man kan let føle, at man pjækker, hvis man går hjem fra restauranten klokken halv fire.

Så nu er der en HR-afdeling på vej i Alabama, og Bjarne og Rasmus forsøger at få flere lag ind mellem dem selv og dem, der står ved frituregryden.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce