Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Mal i bogen og kom på plakaten

Ditte Nørup og Dennis Lund Hansen har lavet en malebog. Nu vil de omdanne den til en plakat, og du kan være med. Fotomontage: Tue Sørensen/Jørgen Jungersen
Efter et par år i en skuffe er Dennis Lund Hansens tegninger blevet til 500 malebøger.
Annonce

Kreativt: Der bor mærkelige dyr og mennesker inde i Dennis Lund Hansens krøllede hjerne. Nogle af dem har han fanget på papir med en sort tusch, og på den måde har de ligget gemt væk - som et malebogsprojekt i en skuffe.

- Jeg maler, når andre mediterer. Det giver mig bare ro. Det har jeg altid brugt. Det kan tage flere timer nogle gange at sidde og kratte et eller andet ned. Malebogen var så et projekt, der ikke blev til noget, fortæller Dennis Lund Hansen.

Sådan var det i hvert fald, indtil han en dag fik besøg af Ditte Nørup. Da hun så Dennis Lund Hansens skæve streger, besluttede de sig for sammen at gøre den malebog til virkelighed, og nu er 500 trykte eksemplarer klar.

- Den her er jeg helt vild med. Kan I se, hvem det ligner, spørger Ditte Nørup

Hun synes, at en af tegningerne ligner Donald Trump.

- Han trænger til nogle farver og noget kærlighed, siger Ditte Nørup.


Man må gerne tegne videre på billederne. Tegne hørebøffer på uglen, man kan gøre alt muligt forskelligt, og vi håber, det vil stimulere folks fantasi og kreativitet.

Ditte Nørup


Annonce

Laksen fra Esbjerg

Der er 14 tegninger i malebogen, hvor blandt andet en rotte, en skildpadde og en struds gør Donald Trump selskab.

En blanding af skøre dyr og mærkelige mennesker udgør motiverne i den nye malebog. Foto: Tue Sørensen

- Det er slet ikke Donald Trump, men jeg kan godt se, at det ligner ham ret godt, siger Dennis Lund Hansen og forklarer, hvorfor malebogen hedder ”Laksen skitser – du farver”:

- Min kammerat og jeg lavede et rap-crew, der hed Kutter Crew, fordi vi er fra Esbjerg. Så hed han Kenny Kutta, og jeg hed så Dennis Laks. Så er det bare blevet til Laks og Laksen, når folk kalder mig noget, siger Dennis Lund Hansen.

Malebogen bliver nu delt ud til institutioner og virksomheder, men ideen til bogen rækker længere end det. I bogen bliver man opfordret til at maile sin tegning, hvorefter en stribe tegninger vil blive udvalgt og komme med på en plakat, der efterfølgende bliver produceret.

Find maletuscherne frem og gå i gang med at tegne. Foto: Tue Sørensen

- Det er for at vise mangfoldigheden - for at vise, at alle kan bidrage med noget, uanset om du tegner indenfor stregerne eller udenfor stregerne. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, og det vil vi samle på en plakat, siger Ditte Nørup og opfordrer børn, unge og voksne til at male med.

- Nogle tænker måske, at en farvet malebog kan være begrænsende, fordi man skal holde sig indenfor stregerne, men hvem siger, man skal det. Der må gerne komme lyserøde hjerter ud af numsen på strudsen, siger hun.

Og Dennis Lund Hansen har ingen fine fornemmelser i forhold til, hvordan der bliver malet på hans tegninger:

- Det er lige meget, om det er et barn på et år, der har krisset udover det hele, eller en ældre, der har gjort sig umage, siger han.

Hent en gratis malebog

Ugeavisen Esbjerg har fået 50 malebøger, der uddeles efter først til mølle-princippet. De kan hentes på avisen i Kongensgade 110. Hvis du vil have dit billede med på plakaten, skal du sende en mail med en af dine tegninger - tag et billede af tegningen og send det senest den 30. november til Ditte Nørup på dna.and@hotmail.com

Du er selvfølgelig også velkommen til at male på tegningerne her på siden og sende et billede af dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce