Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Mastodont: Kæmpe bilskib indviede multiterminal

Bilskibet City of St.Petersburg losser ved den nye terminal i Østhavnen på Esbjerg Havn.

Den nye multiterminal på Esbjerg Havn blev taget i brug i sidste uge, og natten til lørdag ankom det første bilskib til multiterminalen med 1200 biler ombord.

Annonce

Natten til lørdag den 7. december anløb det enorme bilskib, City of St. Petersburg, den nye multiterminal på Esbjerg Havn. Det er første skib, som anløber den nye terminal, skriver Esbjerg Havn i en pressemeddelelse.

Det 140 meter lange og 22 meter brede skib ankom fra Zeebrugge med 1200 biler, som Scandinavian Auto Logistics (SAL) lossede på Esbjerg Havn. Herfra skal bilerne videre til bilforhandlere i hele Danmark.

Den nye multiterminal har været undervejs siden i sommer, og i sidste uge var den klar til brug - helt efter tidsplanen. God timing, forklarer Michael Lodberg, som er kommerciel direktør i SAL.

- Multiterminalen blev færdig ’just in time’ for os. At den står færdig netop nu betyder, at vi har det nødvendige areal til rådighed på det helt rigtige tidspunkt - det er nemlig traditionelt set især her op til jul, vi får store mængder af biler ind, siger han.

SAL er første lejer af den nye multiterminal, og virksomheden forventer, at multiterminalen vil bidrage til vækst i 2020:

- Vi har i dag en markedsandel på cirka 25 procent af det samlede danske bilsalg. Men med det nye areal og faciliteterne i den nye multiterminal, forventer vi at kunne øge markedsandelen i løbet af 2020, siger Michael Lodberg.

Fuldt booket terminal
Esbjerg Havn har investeret cirka 15 millioner kroner i den 40.000 kvm nye multiterminal, som er bygget for at imødekomme øget efterspørgsel på arealer til opbevaring og udskibning af gods. Og terminalen er allerede fuldt booket, siger Jesper Bank, salgsdirektør på Esbjerg Havn.

- Jeg glæder mig over, at terminalen er taget i brug til gavn for virksomhederne på havnen. Samtidig håber jeg, at terminalen kan være med til at styrke den intermodale trafik i hele Europa og gøre søvejen mere attraktiv som transportvej, siger Jesper Bank.

Terminalen har direkte adgang til E20-motorvejen og de tre RoRo-ramper, der allerede er etableret ved kajen. Desuden har den tilknytning til de to andre multiterminaler på havnen.

FAKTA om City of St. Petersburg
Længde: 139,99 meter
Bredde: 22,4 meter
Bruttotonnage: 21143
Dybgang: 6,6 meter
Topfart: 15,1 knob.

Bilskibet City of St.Petersburg losser ved den nye terminal i Østhavnen på Esbjerg Havn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce