Annonce
Ugeavisen Esbjerg

ME-besøg kan udløse eksperthøring

Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF), vil forsøge at få Danmarks tilgang til ME-sygdommen taget op på et møde med eksperter fra både ind- og udland.

Toppolitiker efter besøg på Fanø: Forældre til syg kvinde må til orde

i Folketingets Sundhedsudvalg.

Annonce

ME-sagen: Så snart der bliver plads i kalenderen, vil formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti, besøge den alvorligt ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussen og hendes familie på Fanø.
Sådan skrev Ugeavisen Esbjerg i begyndelsen af september. Nu har Liselott Blixt besøgt familien på Fanø, og det har styrket hendes syn på sagen.

- Sagen på Fanø ligner desværre noget, vi har set før. Der er noget i vejen med den måde, både sundhedssystem og kommuner agerer på i forhold til den sygdom, den unge kvinde har. Det ser ud til, at Danmark er bagud og på afveje i forhold til andre lande med hensyn til den hjælp, patienter som hende har brug for og i forhold til de krav, de møder. Det er vi nødt til at se ind i, siger Liselott Blixt.
Hun vil derfor forsøge at få ME-sagen taget op i Folketingets Sundhedsudvalg, ligesom hun forsøger at organisere et møde med eksperter i sygdommen fra både indland og udland.
- Vi må sikre, at Danmarks tilgang til sygdommen er på omgangshøjde med udlandet. Og at det samme bliver tilfældet med de ansvarlige politikeres indsigt i sygdommen, siger Liselott Blixt til Ugeavisen Esbjerg.

Kan ikke accepteres
Besøget på Fanø har gjort et stort indtryk på Liselott Blixt.
- Jeg har mødt familien og fået familiens version af den lange og tragiske sag. Jeg har hørt om den modstand og mangel på forståelse og hjælp, som presser familien til det yderste. Jeg synes ikke, at det samlede billede ligner noget, vi skal acceptere i Danmark. Og derfor mener jeg, det er nødvendigt at få den danske tilgang til sygdommen taget op, siger Liselott Blixt.

Hun giver udtryk for fuld tillid til familien og de redegørelser, hun har fået om sagen set fra familiens side.
- Jeg anser familien som absolut troværdig, og jeg tror, det kunne gavne ikke blot deres egen sag, men alle ME-patienter og deres pårørende, hvis familien fik foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg og kunne fortælle deres historie der. Det, som familien oplever og er udsat for, er ikke godt nok. Det må kunne gøres bedre, siger Liselott Blixt.

Kommer gerne
Forældrene til den syge unge kvinde, Esben og Vibeke Ilsøe Gustavussen, er glade for Liselott Blixts besøg. Begge kan ikke være væk fra hjemmet på samme tid, men en af dem stiller gerne op til et møde i Folketingets Sundhedsudvalg. Og for den sags skyld også til et møde, hvor eksperter fra ind- og udland er med.

- Vi vil gerne være med til at belyse situationen for de syge og deres pårørende i Danmark. Og vi vil gerne være med til at belyse kerneproblemet, som er, at Sundhedsstyrelsens anbefalinger om behandlingstilbud i bedste fald ikke er relevante og i værste fald direkte skadelige, fordi man i Danmark stadig ikke gør sig umage med at adskille ME fra andre træthedssyndromer, siger Esben Gustavussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce