Annonce
Ugeavisen Esbjerg

ME-sagen: Efter fire år i helvede er der nu håb

Esben og Vibeke Ilsøe Gustavussen har endelig fået etableret et konstruktivt samarbejde med Fanø Kommune om hjælp til pleje af deres alvorligt syge datter og hjælp til en mere hensigtsmæssig indretning af deres hjem til den store opgave. Fanø har erkendt mangler i sin behandling og håndtering af sagen. Og givet familien en uforbeholden undskyldning. Foto: Tue Sørensen
De sidste år har været forfærdelige, men nu kigger vi fremad, siger forældrene til den ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussen, som i fire år har været afhængig af sine forældres hjælp døgnet rundt.

Esben og Vibeke Ilsøe Gustavussen er meget glade for det gennembrud, der er sket i forhold til Fanø Kommunes omsorg for deres ME-syge datter Marie Louise.

- Vi er lettede, men det har været fire år i helvede. Det slider på alle i familien at stå uden nok hjælp og være under mistanke i så lang en periode. Og selv om det er godt, hvad der sker nu, så er det også under al kritik, at Fanø Kommune først lytter til os og gør noget for os nu, siger forældrene midt i glæden.

- Vi har involveret borgmesteren helt fra starten. Vi har peget på fejl, mangler og misforståelser, men vi kom ingen vegne. Der skete først noget, da vi i en artikel i Ugeavisen Esbjerg pegede på sammenfald af både fejltyper og kommunale medarbejdere i vores sag og de tre ulykkelige børnesager på Fanø, som Ugeavisen Esbjerg også har afdækket, forklarer forældrene til Marie Louise Ilsøe Gustavussen.

Annonce

Sammen har de dog besluttet at kigge fremad i forhold til Fanø Kommune.

- Vi tager imod undskyldningen og håndsrækningen og ser fremad. Og vi har fået etableret et fremragende samarbejde med en ny sagsbehandler hos Fanø Kommune, siger Vibeke Ilsøe Gustavussen.

Da han overtog sagen, kunne familien hurtigt mærke en enorm positiv forandring.

- Der kom orden på tingene, og vi kunne tale ærligt og direkte sammen. For første gang mødte vi tillid og et oprigtigt ønske om at hjælpe Marie Louise så godt, det nu er muligt. Esben og jeg var lettede. Det mærkede Marie Louise også, så hun blev gladere og fandt en helt anden ro, da vi fik den nye sagsbehandler, forklarer forældrene.

Skruer op for hjælp

Den nye sagsbehandler, som også er blevet ny teamleder i Fanø Kommune, har lyttet til både Marie Louise, til den behandlingsansvarlige læge, Jesper Mehlsen, og til forældrene. Med fokus på behovet for hjælp og støtte. Den tilgang har betydet, at Fanø Kommune nu skruer op for hjælpen til familien.

- Vi ved, at kommunen nu vil hjælpe os med mere plejestøtte, så vores datter er tryg i gode hænder, når vi holder en fridag. Det har vi ikke haft sammen i de seneste fire år. Vi får også indrettet vores hus bedre til opgaven med at passe vores datter, og vi får det udstyr, vi, hun og plejepersonalet har brug for. Vi sidder med følelsen af endelig at kunne komme videre i en god retning. Vi har fået håbet tilbage, og det har vores datter også, siger Esben og Vibeke Ilsøe Gustavussen.

Marie Louise Ilsøe Gustavussen er også klar over, at meget bliver bedre nu. Det glæder hun sig over. Hun har det i øvrigt bedre end længe. For eksempel kan hun selv børste tænder, og hun kan indimellem selv vende sig i sengen.

Da hun hørte om Fanø Kommu nes undskyldning og beslutning om at hjælpe med både mere pleje og med indretning af familiens hus til formålet, lød hendes korte kommentar til forældrene:

- Det var på tide.


Vi sidder med følelsen af endelig at kunne komme videre i en god retning. Vi har fået håbet tilbage, og det har vores datter også.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

God sommer for tre unge fra Esbjerg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Over 100 haver i Esbjerg slippes fri

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Spillerforeningen: Brevet er et resultat af at spillerne ikke føler sig hørt

Ugeavisen Esbjerg

Spillere sender åbent brev til EfB: - Vi har oplevet daglige trusler om fyringer, hånende, sexistiske og ydmygende bemærkninger

Ugeavisen Esbjerg

Aldi godt på vej med ny butik

Ugeavisen Esbjerg

It-uddannnelser trækker studerende

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag presser båndet til EfB’s støtter

Ugeavisen Esbjerg

Glemte at festugen har jubilæum

Ugeavisen Esbjerg

Slip din indre klovn løs

Ugeavisen Esbjerg

Alle skal være trygge i nattelivet

Ugeavisen Esbjerg

"Mødte jeg mig selv som ung pige i Esbjerg, ville jeg sige "bliv lidt mere forelsket""

Ugeavisen Esbjerg

Bent Pedersen bliver helt elektrisk

Ugeavisen Esbjerg

Hygiejnebind til mange gange

Ugeavisen Esbjerg

Skiltefirma flytter på havnen

Ugeavisen Esbjerg

HH og vennerne vil lave flere fodboldcamps

Ugeavisen Esbjerg

Spildevandet skal afsløre om vi er syge

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag afgørende for fremtidens klubkultur

Ugeavisen Esbjerg

Breve fra spillerne har nået ledelsen

Ugeavisen Esbjerg

Hyballa vækker lokal bekymring

Ugeavisen Esbjerg

Sønderhos store fest

Ugeavisen Esbjerg

Andreas på vej mod toppen

Ugeavisen Esbjerg

Hele kvarteret sammen om hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

EfB-ejer: Advokatfirma skal undersøge Hyballa-sagen

Annonce