Annonce
Ugeavisen Esbjerg

ME-sagen: Forældrene til Marie Louise indstillet til "Ildsjælsprisen 2019"

Annonce

Vibeke og Esben, forældrene til den alvorligt ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussen fra Fanø, er blevet nomineret til ”Ildsjælprisen 2019”.

I begrundelsen hedder det blandt andet, at "Vibeke Ilsøe og Esben Gustavussen som medlemmer af ME Foreningen har formået at få skabt sundhedspolitisk- og medieopmærksomhed omkring sygdommen ME (kronisk træthedssyndrom), som omkring 14.000 danskere er ramt af."

Efter deres datter blev ramt af ME, har Vibeke og Esben sat sig grundigt ind i sygdommen og gjort en enestående indsats for ME-patienter i Danmark. De har formået at sætte fokus på ME gennem løbende artikler i Ugeavisen Esbjerg. De har taget kontakt til Regionsrådsformand Stephanie Lose, der har lovet at løfte niveauet for ME-patienter. De har inspireret til et lokalt initiativ, der samler penge ind til at få fløjet en en norsk ME-ekspert til Esbjerg for at tale for plejepersonale, borgmester, lægehus med mere samt opdatere dem om en sygdom, de kun havde sparsom viden om.

Sidst, men ikke mindst, har de opnået taletid for Sundheds- og Ældreudvalget på Christiansborg. Vibeke og Esben har med deres kamp mod ME skabt et paradigmeskift i forståelsen af sygdommen – stadfæstet med Folketingets enstemmige vedtagelse af en ny tilgang til sygdommen ME 14. marts 2019.
Dommerpanelet lagde desuden vægt på Vibeke og Esbens store engagement og mange tilgange til at gøre en forskel.
"Deres indsats for sygdommen har været en inspiration for mange andre med ME", hedder det blandt andet.
Du kan stemme på Vibeke og Esben her: http://sundhedsparlamentet.dk/afstemninger.php?2018&fbclid=IwAR2rdXhU_G1lqTMcQ2FeFPpitHwPXO0u6W_YWek-hhFspF8jqPrYmKe7PRs

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce