Annonce
Ugeavisen Esbjerg

ME-sagen: Lægehus får næse for brud på sundhedslov

Nægtede familie aktindsigt. Det har udløst kritik fra Styrelsen for Patientklager.

Sagen om den nu 29-årige alvorligt ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussen på Fanø, har fået konsekvenser for Lægehuset i Nørregade Esbjerg.

Styrelsen for Patientklager har for nylig tildelt lægehuset en næse for at nægte den syge kvindes familie indsigt i den journal, læger fra lægehuset skrev efter et besøg i hendes hjem på Fanø den 24, maj sidste år.

Heller ikke en fuldmagt, som Marie Louise Ilsøe Gustavussen havde givet sine forældre, ville Lægehuset Nørregade respektere. Efter besøget på Fanø, var lægehuset i tvivl om den syge kvindes habilitet i forhold til at udstede en fuldmagt til forældrene, lød lægehusets forklaring.

Af samme grund ville Lægehuset Nørregade dengang heller ikke udlevere en såkaldt bekymringsskrivelse, som lægehuset sendte til Styrelsen for Patientsikkerhed kort efter besøget på Fanø.

I strid med loven
Begge lægehusets beslutninger var imidlertid i strid med sundhedsloven, har Styrelsen for Patientklager afgjort. Styrelsen udtaler derfor kritik af Lægehuset Nørregade i en skrivelse, der er dateret 12. juli 2019.

Lægehuset Nørregade skulle have respekteret både forældrenes ønske om aktindsigt og datterens fuldmagt til sine forældre, skriver Styrelsen for Patientklager i sin afgørelse, hvor Lægehuset Nørregade også får kritik for ikke at have leveret aktindsigten indenfor den frist på syv arbejdsdage, loven foreskriver.

Ikke fået noget endnu
Afgørelsen fra Styrelsen for Patientklager har været mere end et år undervejs. Familien Ilsøe Gustavussen klagede over Lægehusets håndtering af ansøgningen om aktindsigt 13. juni sidste år. Afgørelsen er dateret 12. juli i år.

- Vi har ventet længe, og vi har faktisk stadig ikke fået noget tilsendt fra Lægehuset i Nørregade endnu, siger Esben Ilsøe Gustavussen.

Undervejs gennem den langvarige sag på Fanø har en række andre læger i øvrigt mundtligt og på skrift afvist enhver tvivl om den syge unge kvindes habilitet efter at have set hende og talt med hende.

Ugeavisen Esbjerg har siden i torsdags både pr. telefon og ved at aflevere et brev i Lægehuset Nørregade givet lægehuset mulighed for at kommentere både sine egne beslutninger og kritikken fra Styrelsen for Patientklager.

Ved redaktionens slutning for denne udgave af avisen havde Lægehuset ikke svaret eller reageret på Ugeavisen Esbjergs henvendelser. Tilbuddet om at komme til orde er fortsat åbent.

Sidste nyt: I dag, tirsdag, modtog familien Ilsøe Gustavussen på Fanø en kuvert fra Lægehuset Nørregade i Esbjerg. Kuverten indeholdt den journal og andet materiale i sagen om den ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussen, som Lægehuset skrev efter et besøg i hjemmet sidste år i maj, men siden har nægtet at give familien aktindsigt i. Det var i strid med Sundhedsloven, har Styrelsen for Patientklager afgjort 12. juli i år. Og nu har Lægehuset Nørregade rettet ind efter styrelsens kritik og afgørelse.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Wienecke og vennerne indtog Royal Arena

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hverdagen sat til vægs

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd fyrer 13 efter millionbesparelse

Ugeavisen Esbjerg

Billige bøger i arkivet

Ugeavisen Esbjerg

En nisse kom sejlende

Ugeavisen Esbjerg

Annbritt er landet på fødderne

Ugeavisen Esbjerg

Så er der baaaaasss

Ugeavisen Esbjerg

Jazzfestival i Esbjerg med store og små koncerter

Ugeavisen Esbjerg

Hvad skyldes blodpropper i hjernen hos type 2 diabetikere?

Ugeavisen Esbjerg

Da Esbjerg blev orange

Ugeavisen Esbjerg

Flot titel til Bjarne Nielsen i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Black Friday i city kunne have været bedre besøgt

Ugeavisen Esbjerg

Keld og Hilda og Baileys til kaffen

Ugeavisen Esbjerg

Lykke om ballade i S: Jeg forstår deres skuffelse

Ugeavisen Esbjerg

Nyt brætspil: Nu kan du købe Rundkørslen, Havkatten og Tobakken

Ugeavisen Esbjerg

DI vil give staten nødbremse mod boligbyggeri på havne

Ugeavisen Esbjerg

Statsminister: Esbjerg er en oplagt placering for en klimaerhvervsskole

Ugeavisen Esbjerg

Rød bloks drømme faldt til jorden med et brag

Ugeavisen Esbjerg

Voxpop: Hvad skal det nye byråd i gang med?

Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Annonce