Annonce
Ugeavisen Esbjerg

ME-sagen: Politisk beslutning vækker glæde på Fanø

Fanø-borgmester Sofie Valbjørn er glad for, at politikerne på Christiansborg har lyttet til de danske ME-patienter, men hun kan ikke love ændringer for den ME-syge Marie Louise Gustavussen.

Det var et enigt Folketing, der i sidste uge ændrede de politiske rammer for landets ME-patienter, og det var netop, hvad Fanøs borgmester Sofie Valbjørn (Alt) havde efterlyst. Hun har tidligere her i avisen forklaret, hvordan kommunen har stået i et dilemma mellem at hjælpe den ME-syge Marie Louise Gustavussen og samtidig overholde loven.

- Jeg kan jo godt forstå, at når familien fortæller deres historie og om deres oplevelser, at mange borgere og aviser tænker, at det er forfærdeligt og undrer sig over, at kommunen ikke gør det ene og andet. Det eneste jeg kan sige, er, at min forvaltning gør alt inden for lovens rammer for at hjælpe. Men jeg kan ikke sige, hvad vi gør, for så bryder jeg min tavshedspligt, siger Sofie Valbjørn, der håber, at Folketingets beslutning vil gøre det lettere for Fanø Kommune at hjælpe Marie Louise Gustavussen.

Pres på lovgivningen
- Min forvaltning har rigtig meget fokus på den her sag. Det første de gør, når det her er vedtaget, er selvfølgelig at kigge på, hvad det betyder for Fanø og denne sag, og om det giver os nogle muligheder i forhold til sagen, siger Sofie Valbjørn.

Fanø Kommune har været udsat for hård kritik i sagen, og det har blandt andet ført til, at familien Gustavussen har klaget til Ankestyrelsen, hvor de har fået medhold i dele af klagen. Derfor kan man stille spørgsmålstegn ved, om Fanø Kommune har gjort nok?

- Det er ikke tilfældet, at vi har forsøgt at slippe med så lidt som muligt. Generelt vil jeg sige, at vi prøver at lægge os der, hvor vi skal ligge. Vi prøver ikke at give i underkanten og se, hvor lidt kan vi slippe afsted med. I komplekse sager som denne, hvor lovens rammer gør det svært at hjælpe en borger, beder jeg forvaltningen presse lovgivningen til det maksimale, så vi kan tjekke lovgivningen, siger Sofie Valbjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce