Annonce
Ugeavisen Esbjerg

ME-sagen: Sundhedsministeren har ikke tid

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har ikke kunnet finde tid til et interview med Ugeavisen Esbjerg.
Annonce

Da Folketinget for små to uger siden lovbehandlede en ny behandlingspraksis på ME-området, stemte Sundhedsminister Ellen Trane Nørby for sammen med de øvrige folketingsmedlemmer. Dermed gik hun imod sin egen styrelse, og i den anledning ville Ugeavisen Esbjerg gerne stille nogle spørgsmål til ministeren.

Vi anmodede derfor om et kort telefoninterview, men via sin pressemedarbejder har Ellen Trane Nørby ladet avisen vide, at hun ikke kan finde tid til et interview. Vi var dog velkommen til at citere hende for følgende:

”Vi ved ikke særlig meget om ME-træthedssyndrom i dag. Vi ved dog, at nogle patienter bliver rigtig, rigtig syge af det, men de får ikke altid den hjælp i sundhedsvæsenet, som de har behov for. Det er et problem, som vi på ingen måde kan ignorere. Patienterne føler sig stigmatisererede, og hverken set eller lyttet til. Derfor sætter vi nu endnu større fokus på udredning og behandling af den her patientgruppe.”

Ugeavisen Esbjerg har efterfølgende spurgt, om det virkelig kunne passe, at ministeren ikke kunne finde plads i kalenderen til et interview på mellem fem og ti minutter, men via sin presseafdeling lader Ellen Trane Nørby vide, at det ikke er muligt. Avisen var imidlertid velkommen til at sende sine spørgsmål på en mail, og så ville man i ministeriet forsøge at finde tid til at besvare dem.

Det gjorde vi tirsdag i sidste uge, men hverken Ellen Trane Nørby eller hendes pressemedarbejdere er vendt tilbage med svar. Ugeavisen Esbjerg ville gerne have haft svar på følgende to spørgsmål:

1) I har netop vedtaget ny praksis på ME-området. Den ny praksis - herunder fremadrettet at betegne ME som en somatisk lidelse - går imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger samt, hvad man tidligere har holdt sig til på området. Hvorfor vælger du nu at gå imod din egen styrelse?

2) Hvad vil det her konkret betyde for Marie Louise Ilsøe Gustavussen fra Fanø samt andre ME patienter i fremtiden?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce