Annonce
Ugeavisen Esbjerg

ME-sagen: Sundhedsordførere vil se handling

Ugeavisen har bedt partiernes sundhedsordførere om en kommentar.

Disse fire - samt Liselott Blixt (se selvstændig artikel) - har responderet inden deadline.

"Nu har vi aftalt de politiske rammer for en mere specialiseret og målrettet behandling for patienter med ME, der lever op til de internationale faglige standarder og patienternes erfaringer. Vi vil holde skarpt øje med, at Sundhedsstyrelsen følger op på det, så praksis bliver ændret. Marie Louise og de andre patienter, der er blevet svigtet, skal ikke have kæmpet forgæves."
Peder Hvelplund, Stedfortrædende sundhedsordfører, Enhedslisten

"Patienter, som henvender sig i det danske sundhedssystem med tydelige lidelser, skal tages alvorligt, også selv om man ikke kan finde årsagen. Vi må konstatere, at behandlingen af patienter med ME-træthedssyndrom åbenbart ikke har fået tilstrækkelig behandling, og det glæder mig, at alle partier i Folketinget er enige om, at der skal tages initiativ til oprettelse af specialiseret behandling af ME."
May-Britt Kattrup, Sundhedsordfører, Liberal Alliance

"Jeg er meget glad for, at ME nu skal ses som en fysisk sygdom, for så kan vi begynde at hjælpe Marie Louise og de andre på den rigtige måde. Det er første skridt til at lave den forskning, som kan gøre en forskel i de mange ME-patienters liv. Jeg håber, at jeg med ændringen er med til at give Marie Louise og alle de andre en anerkendelse, de har kæmpet for så længe."
Lotte Rod, Sundhedsordfører, Radikale Venstre

"Vedtagelsen i Folketinget kommer til at betyde, at sundhedsvæsenet skal have særskilt fokus på ME patienter - mere end på funktionelle lidelser i almindelighed. Samlebetegnelsen funktionelle lidelser dækker over forskellige uforklarlige sygdomme, men med forskellige symptomer. Der er brug for både forskning og målrettet indsats for ME patienter."
Kirsten Normann Andersen, Sundhedsordfører, SF

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce