Annonce
Ugeavisen Esbjerg

ME-sagen: Tidligere ansat beskylder jobcenterchef for at pynte på sagsbehandling

Jobcenter Esbjerg Kommune har undervejs i sagen om den ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussen givet udtryk for omsorg og velvilje, men det billede af sagsbehandlingen kan en tidligere ansat i jobcentret ikke kende.

Annonce

Det var med forbløffelse og vantro, at den ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussens forældre stod tilbage, da de havde overstået mødet med Jobcenter Esbjerg Kommunes rehabiliteringsteam.

Som man i sidste uges avis kunne læse, ville rehabiliteringsteamet efter et besøg hos familien Gustavussen indstille den 29-årige ME-patient til en førtidspension med revurdering efter fem år.

Som der også stod i avisen, kunne den løsning slet ikke komme på tale, det havde Ankestyrelsen allerede slået fast. Alligevel ændrede jobcentret først holdning og indstillede Marie Louise Ilsøe Gustavussen til en ordinær førtidspension, da familien selv havde påpeget situationen.

I avisen forklarede jobcenterchef Pia Damtoft situationen med, at rehabiliteringsteamets mødeleder var kommet i tvivl og af hensyn til forældrene valgte at give Marie Louise Gustavussen det sikre tilbud.
Pia Damtoft udtrykte også en sikkerhed for, at jobcentret uanset forældrenes påtale ville være kommet frem til den samme afgørelse i sidste ende.

Løgn på løgn
Men den forklaring tror en tidligere ansat på Jobcenter Esbjerg ikke på. Den tidligere ansatte har hørt både Pia Damtoft og medlemmer af rehabiliteringsteamet udtale sig om sagen.

- Jeg har hørt Pia Damtoft sige: Den skide sag fra Fanø. Hun brugte også ordene, at man skal yde før man kan nyde, siger den tidligere ansatte, der af hensyn til sit nuværende job ikke ønsker at stå frem med navn i avisen.

- Jeg var rystet over den måde, hun talte om de folk på. Hun sagde: Vi giver ikke ved dørene. Og jobcenterchefen var sikker på, at Jobcenter Esbjerg havde ret, da de nægtede at give Marie Louise (Ilsøe Gustavussen red.) førtidspension.

Derfor mener den tidligere jobcenteransatte, at Pia Damtoft fordrejede sandheden, da hun gav udtryk for, at Jobcenter Esbjerg Kommune forsøgte at tage hensyn til Marie Louise Ilsøe Gustavussens sygdom.

Til avisen sagde Pia Damtoft:

- Vi har været nysgerrige på, om vi kunne undtage hende fra at deltage i mødet (med rehabiliteringsteamet red.).

Den udlægning af sagen er den tidligere ansatte ikke enig i.

- Jeg tror ikke på det. Hun har ikke været nysgerrig. Det er løgn. Jobcentret har fra starten gået benhårdt efter, at Marie Louise ikke skulle have den førtidspension. For på jobcentret handler det hele om at levere de rigtige tal til ledelsen, det handler ikke om, at man skal få folk i arbejde. Det handler om, at man skal undgå at sende folk på førtidspension, siger den tidligere ansatte.

Den tidligere ansatte på Jobcenter Esbjerg Kommunes identitet er avisen bekendt.

Pia Damtoft har ikke ønsket at kommentere på sagen.

Citat: Jeg har hørt folk, der arbejdede med sagen sige, at de ikke troede på, Marie Louise var så dårlig, som hun gav udtryk for – at det var skuespil. Den måde, der blev talt om familien på, rystede mig ærlig talt.
- Tidligere ansat på Jobcenter Esbjerg Kommune

BAGGRUND: Jobcenter Esbjerg Kommunes tilgang til Marie Louise Ilsøe Gustavussen var allerede i 2018 under kritik. Jobcenter Esbjerg Kommune fastholdt længe, at den syge kvinde, der i flere år har haft brug for hjælp døgnet rundt, skulle deltage i jobafklarende møder og orientere sig mod arbejdsmarkedet, som det ses af denne artikel fra 2018.
Jobcenter Esbjerg Kommune har fået afslag på førtidspension underkendt af Ankestyrelsen. Først nu er hun blevet indstillet til en almindelig førtidspension. Det er i det lys, Ugeavisen Esbjerg har valgt at bringe den kritik indefra, som en tidligere ansat i Jobcenter Esbjerg Kommune har rejst. – red.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce