Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Med kors, bånd og stjerner på

En lille Roma-pige fra en by ved navn Bagaciu i Rumænien. Et af de billeder, der indgår i Søren Skovs indsendte portefølje, der har indbragt ham den flotte titel. Foto: Søren Skov
Esbjergensiske Søren Skov har netop modtaget den sjældne titel Nordisk Stormester i fotografi.

Hæder: Den lokale fotograf Søren Skov fortsætter sin fornemme stime med at hive priser, medaljer og ære hjem.

Forleden blev den sjældne fotografiske titel "MNFFF - Master of Photography Nordic Gold" for første gang uddelt i Danmark, og Søren Skov modtog sammen med blot tre andre personer i Norden denne titel. To titler gik til Danmark, en til Finland samt en til Norge.

For at deltage i konkurrencen skulle der indsendes en billedportefølje på 20 billeder, som skulle have et sammenhængende tema, og som derefter skulle bedømmes af et udvalg. For at få titlen var det et krav, at alle udvalgets medlemmer stemte ja.

- Porteføljen, jeg sendte til bedømmelse, er alle billeder fotograferet i Rumænien. Jeg var så heldig at komme til Rumænien i 1992 i forbindelse med humanitært arbejde og også i årene derefter. I Rumænien konstaterede jeg, at der var et stort fotografisk spisekammer, navnlig for en fotograf med mine intentioner om at forevige virkeligheden, fortæller Søren Skov og fortsætter:

For at deltage i konkurrencen skulle der indsendes en billedportefølje på 20 billeder, som skulle have et sammenhængende tema. Søren Skovs portefølje er alle billeder fotograferet i Rumænien. Foto: Søren Skov

- Og hold da helt op, hvor har jeg fotograferet det skønne land tyndt med mit kamera. Jeg glemmer aldrig de oplevelser dernede. Indtrykkene har medvirket til at udvikle mig meget fotografisk.

Konkurrencer og kammerater

Søren Skov nyder fortsat at fange et menneskes "nu" med sit kamera, og han er derfor naturligt nok stolt over den flotte titel, som det er få forundt at modtage.

- At få denne anerkendelse betyder meget mere, end man måske skulle tro. Jeg har med mine billeder vundet et hav af præmier og priser, hvilket har været super dejligt, men mine fotografiske titler har haft den største betydning for mig. Jeg er indehaver af den Danske MSDF/platin titel, den internationale EFIAP/platin titel og den Nordiske NSMiF/guld titel og nu kan jeg så krone mit fotografiske virke med den Nordiske Stormester-titel MNFFF/guld. Der er så få fotografer i Danmark, som er indehaver af blot én af disse titler, så det gør mig virkelig stolt, siger Søren Skov til Ugeavisen Esbjerg og fortsætter:

- Jeg kan nok ikke sige mig fri for at være et konkurrencemenneske. Jeg elsker at vinde og lige pt.  har jeg sendt billeder afsted til DM i Foto og billeder til Nordisk Fotomesterskab. Går det godt til Nordisk Fotomesterskab, så opnår jeg måske titlen NSMiF/platin. Hvis det lykkes, så har jeg opnået alt det, jeg kunne drømme om fotografisk. Så kan jeg ikke opnå mere.


At få denne anerkendelse betyder meget mere, end man måske skulle tro.

Søren Skov, fotograf


Søren Skov er medlem i både en fotoklub samt i SDF (Selskabet for dansk fotografi). Det betegner han selv som grobunden for den fotografiske interesse.

- Kammeratskabet og billedforståelsen blandt ligesindede har udviklet mig fotografisk. Men det har også betydet, at jeg har været i stand til at skabe så gode billeder, at de kan begå sig på et meget højt niveau nationalt samt internationalt. Nu kan jeg så også bryste mig med denne sjældne nordiske titel, så jo, jeg er en glad fotograf, smiler Søren Skov.

Søren Skov fotograferet under en af sine mange rejser til Rumænien. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce