Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Medarbejder nummer 100 i styrelse

Samuel Skov Campbell , der har en baggrund i økonomi og ressource- og miljømanagement er medarbejder nummer 100 i Esbjerg. Foto: pr
Grøn omstilling giver nye jobs i Energistyrelsen.
Annonce

Energimærker, CO2-kvoter og andre dele af den grønne omstilling skaber nye arbejdspladser i Energistyrelsen i Esbjerg, der er vokset fra 72 til 100 medarbejdere på fire år.

Som led i udflytningen af statslige arbejdspladser omplacerede Energistyrelsen, der har hovedsæde på Kalvebod Brygge i København, i 2017 72 medarbejdere til Niels Bohrs Vej i Esbjerg.

Siden da er enheden med navnet Center for energiadministration vokset til 100 medarbejdere – en vækst, der kort og godt kan tilskrives den grønne omstilling. Det fortæller Energistyrelsens direktør, Kristoffer Böttzauw.

- Sidste år fik Danmark en klimalov med mål for CO2-reduktion frem mod 2030 og 2050 og en ambitiøs klimaaftale for energi og industri. 2021 er startet med en aftale om verdens første energiø. Der er med andre ord skruet op for tempoet for en klog, grøn omstilling af vores samfund. Opgaven kræver helt naturligt flere gode kræfter på tværs af hele Energistyrelsen, for at vi kan nå vores fælles mål,” siger Kristoffer Böttzauw.

- Vi er meget glade for at høre, at Energistyrelsen vokser støt. Det er der også behov for i fremtiden. I Esbjerg har vi sat os det mål, at vi vil være CO2-neutrale i 2030, og også i resten af Danmark sker der en rivende udvikling i forhold til den grønne omstilling. Jeg er sikker på, at det yderligere vil påvirke Energistyrelsen i positiv retning, siger Jesper Frost Rasmussen og tilføjer:

- Fra kommunens og uddannelsesinstitutionernes side har vi stort fokus på at sikre flere studerende og tiltrække højtuddannet arbejdskraft, så vores statslige institutioner og vores mange virksomheder i området, kan få den arbejdskraft, der er brug for. Vi ser frem til at flere familier og unge flytter til byen. Efterspørgslen efter byggegrunde og boliger i den indre by er allerede stigende, og fra kommunens side har vi stort fokus på at understøtte den udvikling så behovet kan imødekommes og byen udvikle sig i den retning, vi ønsker, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce