Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Mening: Som om vi ikke har noget at prale af

Esbjerg skal først og fremmest tales op af esbjergenserne selv. Foto: Tue Sørensen

Mening: Skal man tro en ny og omdiskuteret undersøgelse, så forbinder hver anden dansker først og fremmest Esbjerg med fisk.

Jeg tror ikke på den undersøgelse. Jo, jeg tror, at mange stadig forbinder Esbjerg med fisk, fordi fiskeriet engang var hovederhvervet i Esbjerg, men jeg tror ikke, at hver anden dansker mener, at fiskeriet stadig spiller en stor rolle i Esbjerg. Jeg er sikker på, at de fleste danskere, hvis de tænker sig en lille smule om og måske bliver gået lidt på klingen, vil vise sig at være meget klogere på virkeligheden i Esbjerg.

Fiskeriet vil altid være en del af byens historie. Men gør det noget, når bare byens nyere historie også er værd at tale om, og det er den da i den grad. Esbjerg har bedre end de fleste byer forstået at skifte kurs og bevæge sig i nye retninger efter nye muligheder. Det er sagt mange gange før: Den evne til omstilling, Esbjerg har demonstreret i sin godt 150 år lange historie og udvikling fra en håndfuld småhuse til Danmarks stadig 5. største by, kan ingen tage fra Esbjerg. Og det er den samme evne til at finde nye veje, der skal hjælpe Esbjerg i fremtiden.

Flere skal naturligvis gerne få lyst til at bo her. Det er ret afgørende, at vi får ændret stagnationen i befolkningstallet. Skal det lykkes, må hver enkelt esbjergenser hjælpe til ved at tale byen og kommunen mere op end ned. Alle kan sikkert finde noget i Esbjerg, som kunne være bedre, anderledes eller slet ikke være her. Men mon ikke alle - hvis de tænker sig lidt om - kan pege på noget i Esbjerg, som er meget godt eller i det mindste godt nok? Tænk over det et øjeblik.

Drop så brokkeriet og pral lidt af byens gode sider. Os, der bor her, skal da være de største ambassadører for Esbjerg og de første og bedste til at fortælle andre, at byen er et godt sted at være. Så spred rygtet. Det må ikke se ud som om, vi ikke selv har noget at prale af om Esbjerg, for hvordan skal folk udefra så komme på bedre tanker om vores by?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce