Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Min mor og The Bodyguard

The Bodyguard fik i sidste uge danmarkspremiere i Musikhuset Esbjerg. Foto: Musikhuset Esbjerg
Anmeldelse: Et kompliceret forhold til The Bodyguard og Whitney Houstons musik tvang avisens anmelder af musicalen The Bodyguard til at tænke kreativt. Han inviterede sin mor med til premieren, og hun var begejstret.
Annonce

Mit liv begyndte med en musical på grammofonen i 1978. Det år dansede verden med Olivia og Travolta, da Grease fik premiere i biograferne. Min mor elskede de sange. Senere i mit liv blev jeg tvangsindlagt til andet end Grease. Der var Bruce Springsteen - og det var jo ikke så slemt, men senere gik det galt, og mine barndoms- og ungdomstraumers soundtrack orkestreret af min mor indeholder numre som Lars Lilholts ”Kald det kærlig”, Poul Krebs’ ”Sådan nogle som os” og værre endnu Big Fat Snakes ”Bonsoir Madame”.

En anden sang på det soundtrack dukkede op i 1992, da The Bodyguard med Kevin Costner og Whitney Houston både skabte et biografhit og endnu en morfavorit med ”I Will Always Love You”. Nu har The Bodyguard taget springet til 2020 og til Musikhuset Esbjerg, så jeg har inviteret min mor Eva Bonde ud til en snak om Kevin Costner og for at anmelde The Bodyguard The Musical.

Vi begynder over en kop kaffe i mit køkken og hopper ind i en samtale mellem min mor og jeg.

Mig: Jeg synes faktisk, Kevin Costner var ret cool i Danser med Ulve og i Robin Hood.

Mor: Det var han da også i Bodyguard.

Mig: Der skete et eller andet med ham i The Bodyguard.

Mor: Det kan være, du hørte sangen lige tit nok, for vi hørte den jo hele tiden.

Mig: Det var jo også anderledes dengang, hvor man havde en cd på, og så lå den også i cd-afspilleren, næste gang man trykkede play.

Andrea Lykke Oehlenschlæger imponerede med sin stemme og charmerede med sin glæde, da The Bodyguard i sidste uge havde danmarkspremiere i Musikhuset Esbjerg. Foto: Musikhuset Esbjerg

Mig: Kevin Costner var jo en af dine mænd, sammen Bruce Springsteen og Søren Pilmark.

Mor: Og Richard Gere I Pretty Woman. Man havde jo lov til at drømme. Der har været en del bristede.

Mig: Har du mundbind med?

Mor: Ja, jeg har det i tasken.

Mig: Jeg ved ikke, om man skal bruge det?

Mor: Det skal du. Åh, jeg er træt af mundbind.

Mor: Tror du, Trump vinder igen?

The Bodyguard vender tilbage

The Bodyguard The Musical skulle have haft premiere i Tivolis koncertsal i september. På grund af corona blev premieren udskudt, og derfor endte den store opsætning med at have premiere i Musikhuset Esbjerg i sidste uge. Der skulle have været 1125 gæster i salen til seks forestillinger, men også det satte coronaen en stopper for. Kun 470 tilskuere var i forbindelse med musicalen tilladt i salen ad gangen.

2300 billetkøbere blev derfor skuffede, men de har som kompensation fået muligheden for at bytte deres billetter med en ny, når The Bodyguard vender tilbage til Esbjerg til oktober næste år. Her spiller yderligere skes forestillinger. BIlletsalget er åbnet på www.mhe.dk

Annonce

På med mundbindene

Og så er vi videre i snakken, og kort tid efter sætter vi os ind i bilen og kører mod Musikhuset Esbjerg.

Mor: Jeg håber på at få en oplevelse, der ligger tæt op ad filmen i hvert fald musikalsk. Jeg glæder mig vanvittig meget til at høre hende, der har hovedrollen (Andrea Lykke Oehlenschlæger red.) synge.

Mig: Synes du ikke de sange kan blive for meget – sådan lidt for skrigende.

Mor: Nej jeg elsker, når de kommer helt derop. Og jeg synes overhovedet ikke, der var nogen, der skreg i The Bodyguard, der var en, der sang vildt godt. Det må du da også kunne mindes.

Mig: Hmm … på den anden side tror jeg heller ikke, du lærte at elske Nirvana.

Mor: Var det ikke dem, der lavede … nej, jeg kan ikke huske det.

Mig: Det er det, jeg mener.


Det var simpelthen helt fantastisk. Jeg havde det sådan nogle steder, at jeg helt fik tårer i øjnene over, at det var så godt.

Eva Bonde, gæsteanmelder


Mig: Men hvad var der med ham Kevin Costner?

Mor: Kevin Costner han var så flot. Så lækker. De øjne …

Mig: Vi skal sidde på række et i dag.

Mor: Ja, nu er det snart 28 år siden på lærredet. Jeg tænker ikke ham, der står på scenen …

Mig: Du tænker han er for ung til dig?

Mor: Det tænker jeg lidt. Men der skal også meget til for at udfylde den rolle Kevin Costner havde.

Vi tager mundbind på og går ind i musikhuset, og der er plads nok til at holde afstand, og plads er der også mellem gæsterne i salen. Her står der med lysende skrift bag teatertæppet: ”The Bodyguard”.

The Bodyguard er også en actionforestilling, og sådan en kræver en rigtig skurk. Foto: Musikhuset Esbjerg

Så begynder musicalen med et brag. Bang! En pistol bliver affyret – en mand dør i første scene, og vi møder Johannes Lassen i rollen som Frank Farmer (Kevin Costner). Så tager Andrea Lykke Oehlenschlæger over, og hendes stemme fylder musikhuset, dansere fascinerer og scenografi imponerer. Historien har fået en 2020 opgradering med dertilhørende mobiltelefoner og sociale medier, men kærlighedshistorien er den samme. Dramaet om den psykopatiske stalker kender vi også, men det fungerer på scenen og cirka 2,5 time senere vælter klapsalverne ned mod sangerne, danskerne og skuespillerne. Tilbage i bilen på vej hjem er min mor imponeret.

Mor: Den kunne godt leve op til filmen. Hun gjorde det lige så godt som Whtiney Houston. Hendes stemme fik virkelig de små hår til at rejse sig. Det var simpelthen helt fantastisk. Jeg havde det sådan nogle steder, at jeg helt fik tårer i øjnene over, at det var så godt. Jeg hæfter mig mest ved sangen, skuespillet var fint nok, men han (Johannes Lassen red.) var selvfølgelig ikke Kevin Costner – han manglede lidt maskulinitet, men de gjorde det fantastisk.

Mig: Jeg synes, man skal fremhæve scenografien og dramatikken.

Mor: Ja, det var virkelig godt. Aldrig har 2,5 time gået så hurtigt.

Mig: Han var ikke Kevin Costner, men hun var næsten Whitney.

Mor: Det var hun virkelig. Den måde hun kom op i tonerne og i falset, det var vildt. Hun ramte tonerne, og hun snublede ikke en eneste gang i sangen, det gjorde hun så på scenen, men det var bare charmerende.

Mig: Det var hun. Man kunne se, hun synes, det var sjovt at være der, hun smilede og grinede nærmest, når danserne løftede hende, fordi hun bare synes, det var sjovt at være der. Så holdt hun sig selvfølgelig ikke helt i sin karakter, men alligevel var der en charme ved, at man kunne se, at de var glade for at komme i gang.

Mor: De kunne også være stolte af det.

Mig: Det her en jo en anmeldelse. Hvor mange stjerner vil du give den?

Mor: Jeg vil helt klar give den en 6’er, for det er den bedste oplevelse, jeg har haft i rigtig lang tid. Det var en vild god oplevelse, og jeg vil helt sikkert anbefale det til alle. Nej, jeg giver den 5,75, fordi det ikke var Kevin Costner.

The Bodyguard er en imponerende visuel oplevelse. Foto: Musikhuset Esbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce