Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Mindeord om tidligere rektor Peder Holm - musiker, musikpædagog, dirigent og komponist – 93 år

Annonce

Claus Skjold Larsen, rektor for Syddansk Musikkonservatorium, skriver mindeord om tidligere rektor Peder Holm:

En sjældent klartskuende og foretagsom musikersjæl er gået bort. Musikeren, musikpædagogen, dirigenten og komponisten Peder Holm fik sat væsentlige og varige aftryk på dansk musikliv i løbet af sit lange og virksomme liv. Uden Peder Holm intet Esbjerg Ensemble og som rektor ved Vestjysk Musikkonservatorium (nu Syddansk Musikkonservatorium) var han også en væsentlig drivkraft bag indførelsen af den Almene Musiklærer-uddannelse, der kom til at danne forbillede for musikpædagogiske uddannelser ved landets øvrige musikkonservatorier. Samtidigt var Peder Holm en yderst produktiv komponist med et imponerende bagkatalog af værker til både amatører og professionelle.

Peder Holm var personifikationen af, at musiklivet er et sammenhængende og gensidigt afhængigt økosystem. I et koncertprogram fra Vestjysk Musikkonservatorium i 1962 udtalte Peder Holm helt karakteristisk for sin opfattelse af musiklivet: “Jeg, der er sat til at lede en institution, der tager sigte på toppen eller i hvert fald den højere del af pyramiden, finder det rigtigt at rette min opmærksomhed mod skabelsen af fundamentet, uden hvilket institutionen ingen eksistensberettigelse har.” Ordene blevet formet af Peder Holm for snart 60 år siden, men de er stadigt værd at huske på for denne verdens konservatorierektorer.

På Syddansk Musikkonservatorium er Peder Holms tidlige fremsyn og langvarige virke for højnelsen af en musikalsk almenhed en stadig inspiration.

Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce