Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Mit tilbageblik: For nogle er det meget værre

Da Bakkeskolen genåbnede efter corona-nedlukningen, havde skolens pædagogiske leder Christian Varming et nyt arbejdsredskab med. Arkivfoto: Niels Husted
Annonce

På en villavej i Gjesing kan jeg riste skumfiduser over bålet med naboerne. På en villavej i Gjesing kan børnene løbe gennem hullet i hækken og lege med veninden. På en villavej i Gjesing er der kaffe på kanden om morgenen, og ved mit nyindrettede hjemmekontor i stuen, kan jeg trods alt få en fornemmelse af, at det hele nok skal gå. Her blander lydene fra en tegnefilm i fjernsynet sig mildt distraherende med ordene i artiklen, og det går nok. Det er min yngste datter der ser fjernsyn, mens min ældste er i hjemmeskole og stiller spørgsmål om grammatik, og det går jo nok. Det er mandag formiddag den fjerde januar, og på en villavej i Gjesing begynder vi 2021 sammen med resten af Danmark i endnu en corona-nedlukning.

Her har børnene hinanden, og altså et hul i hækken, og det giver ikke en corona-depressionen, selvom vi også kan bekymre os i Gjesing. Vi kender også nogle, der har været syge, vi har også familie, der har kæmpet med ensomhed eller med en kræftsygdom og eskalerende coronabekymring.

Så når jeg kigger tilbage på 2020 er det selvfølgelig en corona-historie, jeg husker. Der har været mange af dem. Det første besøg på sygehuset, hvor de med hjælp fra omverdenen fik indrettet et testcenter natten over. Interviews udenfor og med afstand blev en del af hverdagen, men hverdagen som vi ønsker den vendte også en smule tilbage i 2020.


Det var den 11. marts Mette Frederiksen holdt det pressemøde, og i den måneds tid der gik var den tiårige dreng kun udenfor familiens lejlighed på Stengårdsvej en gang.

Fra artiklen


Først da Danmark åbnede en smule op efter den første nedlukning og de yngste skoleelever kom tilbage i Folkeskolen fredag 17. april. Den fredag besøgte jeg Bakkeskolen, hvor den pædagogiske leder på pædagogisk vis havde taget tommestok med for at illustrere, hvor meget afstand to meter i virkeligheden var, og hvor virkeligheden havde ændret sig, og nu bød på udeundervisning, todelte klasser, håndvask, håndvask og håndvask, og hvor eleverne klassevis skulle holde fast i en snor med små knuder for at holde den rette afstand, når de skulle bevæge sig omkring.

Skolerne var genåbnet for de yngste, men virkeligheden havde ændret sig. Det havde den også for en tiårig dreng fra Bakkeskolen, som jeg talte med. Han havde vendt sig i sengen af bekymring aftenen før over at skulle tilbage i skolen. For hvad nu hvis han blev smittet med corona? Men han havde også glædt sig til at se vennerne.

- Jeg måtte ikke gå udenfor – kun en gang, sagde han til mig.

- En gang om dagen, spurgte jeg.

- Nej, i al den tid har jeg kun været udenfor en gang for at hente en bog, sagde han.

Det var den 11. marts Mette Frederiksen holdt det pressemøde, og i den måneds tid der gik var den tiårige dreng kun udenfor familiens lejlighed på Stengårdsvej en gang.

Det skal nok gå, kan jeg få en fornemmelse af i et villakvarter i Gjesing, mens jeg banker tre gange under bordet, men coronaen har mange ofre, også mange andre end de mennesker der ender på sygehuset og i værste fald dør. Det husker jeg 2020 for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce