Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Mundkurvsagen: Esbjerg Kommune brød reglerne om ytringsfrihed igen

Man with mouth covered by masking tape

Et nyhedsbrev, der skulle forklare og rette op på mundkurvesagen, bryder også reglerne om offentlig ansattes ytringsfrihed.

Annonce

Da Esbjerg Kommunes direktør for Borger & Arbejdsmarked Lise Willer sendte et nyhedsbrev ud til sine ansatte, troede hun, at det nu stod klokkeklart, at ytringsfriheden også gjaldt i Esbjerg Kommune, og at mundkurvesagen var lukket.

Men nyhedsbrevet i sig selv brød også reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed, mener to eksperter, som avisen har talt med.
Det er blandt andet følgende sætning fra nyhedsbrevet, der får eksperterne til at reagere:

”Du må selvfølgelig gerne tale med pressen, men vi har en strategi, som indebærer, at du skal orientere din leder, hvis du er blevet kontaktet af pressen, så din leder er orienteret, hvis der kommer opfølgende spørgsmål.”

- Jeg ved godt, at hun (direktør Lise Willer red.) kalder nyhedsbrevet klokkeklart, men for mig er det klokkeklart, at man omgår loven - altså Grundloven omkring ytringsfrihed - for en kommunal intern retningslinje kan aldrig gå forud for den grundlovssikrede ret til at ytre sig. Så man kan ikke lave en intern strategi, der ligger over grundloven. Jeg vil næsten tillade mig at kalde det arrogant, og for mig at se, er det en klokkeklar begrænsning af ytringsfriheden, siger Maj Thorsen, der er uddannet socialrådgiver og oplægsholder om offentlig ansattes ytringsfrihed.

En afgørende fejl
Oluf Jørgensen, jurist og offentlighedsrådgiver på Danmarks Medie og Journalisthøjskole, er helt på linje med Maj Thorsen.

- Den afgørende fejl er, at nyhedsbrevet ikke skelner mellem medarbejdernes udtalelser på kommunens vegne og deres udtalelser på egne vegne. Offentligt ansatte har ret til at ytre sig offentligt og kontakte politikere på egne vegne. Ledelsen kan godt anbefale medarbejdere at benytte interne veje ved kritik, men må ikke afskrække ansatte fra at benytte andre veje, siger han og vurderer, at tonen i ledelsens egne ord i nyhedsbrevet er, at medarbejderne skal passe på med at bruge ytringsfriheden.

Og der er flere eksempler på, at nyhedsbrevet, går over stregen.
”Sagen lige nu er, at ingen i vores byråd konkret er særligt vidende om de forslag, vi arbejder med administrativt og procesmæssigt lige nu. Derfor er det efter min mening bedst at vente med politisk involvering, til alle kender vores endelige forslag”, står der i nyhedsbrevet.

- Selvfølgelig må medarbejderne gå til politikerne. De skal ikke vente på, at noget er færdigt, siger Maj Thorsen, der også kritiserer nyhedsbrevet for at opfordre til, at kritik bliver holdt indenfor forvaltningens egne døre.

- Som regel, når man ytrer sig, er det fordi, man har noget kritik, og så kommer der noget negativt ud. Så der synes jeg også, der ligger en begrænsning på de ansattes ytringsfrihed. Selvfølgelig må de ytre sig kritisk, siger Maj Thorsen, der også er forarget over, at direktør Lise Willer i sidste uges avis kaster bolden tilbage til de ansatte, når hun stiller spørgsmålstegn ved deres opfattelse af sagen,

- Esbjerg Kommune står med en rigtig møgsag, og de skulle rent ud sagt tage at lægge sig fladt ned. De laver fejl på fejl på fejl. Nyhedsbrevet underbygger bare, at de ikke har styr på det. Det er ærgerligt, for ville jeg ønske for dem, de havde grebet det an på en anden måde. De skulle have hyret en jurist eller en ekspert ind, så kunne de have reddet så meget, men lige nu graver de deres egen grav, siger Maj Thorsen.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen har ikke ønsket at kommentere på artiklen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce