Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Musical og magi på bagkant

Tidligere og nuværende elever fra EG opførte endelig, endelig, endelig deres musical i sidste uge. De tre i midten er fra venstre Maja Schack, Nanna Werngreen og Adam Kalas. Foto: Tue Sørensen
De var kede af det, da den blev aflyst første gang, og de græd, da den blev aflyst anden gang. Men tredje gang er som bekendt lykkens gang, og i sidste uge blev årets musical på EG så gennemført. Med både nye og gamle studerende.

Forløsning: De havde øvet og grinet og øvet og diskuteret og så øvet lidt mere. Og i marts skulle de så have vist både lærere, elever og forældre, hvad de havde fået ud af anstrengelserne, men så kom en vis virus og aflyste årets musicalforestillinger på Esbjerg Gymnasium.

Musicalen blev udskudt til juni, og de medvirkende elever var selvklart kede af det. Men da først rektor Sune Ahrenkiel måtte aflyse i juni også, ja så var det mere end vanskeligt at holde tårerne tilbage hos holdet bag den efterhånden traditionsrige musical.

Men i sidste uge lykkedes det så endelig, endelig, endelig at fremføre musicalen "Magi i luften", og det var med stort set hele det “gamle” hold. Det vil sige, at flere af de medvirkende rent faktisk blev studenter i sommers og dermed ikke længere går på skolen. Èn af dem instruktør Nanna Werngreen, der i dag læser Sociologi og Kulturanalyse på Syddansk Universitet.

Annonce

- Min tid på EG var de bedste tre år af mit liv, så jeg kunne simpelthen ikke afslutte det uden at få musicalen med. Og slet ikke, når jeg også er instruktør på den, smiler Nanna, der derfor har jongleret studiestart på universitetet, lektier og musical-øvere på EG de sidste 14 dage.

- Ja, det har været en smule hårdt, må jeg indrømme. Men det er det hele værd, for der er bare sådan en fed energi på holdet, så det giver også overskud, siger 19-årige Nanna, der svinger taktstokken over det cirka 40 mand store musicalhold.

Stolt rektor

Blandt skuespillerne finder vi Maja Schack, der også allerede har fået studenterhue fra EG. Men ligesom Nanna har Maja også besluttet at "vende tilbage" for at afslutte det uafsluttede.

- Jeg har været med i musicalen alle tre år på EG, og der var slet ingen tvivl om, at vi skulle have det her i mål på den rigtige måde. Det ville bare være så ærgerligt, hvis vi ikke fik vist det, som vi har arbejdet på og haft det så sjovt med. Så jeg var slet ikke i tvivl, og det giver mig også personligt meget at være med, smiler den 18-årige Maja Schack, der drømmer om en fremtid som skuespiller.

Det gør Adam Kalas ikke umiddelbart, men måske en karriere som musiker. Først er der dog lige tre års gymnasietid, der skal overstås. Men det ser den 16-årige 1.g'er frem til, ligesom han glædede sig til at spille på sin bas i "Magi i luften" i sidste uge.

- Jeg er jo lige startet herude, så jeg var ikke med i foråret. Men de stod og manglede en bassist og fandt så ud af, at det kan jeg spille. Og jeg var ikke i tvivl, da de spurgte, om jeg ville være med. Jeg synes virkelig, at det er sjovt, hyggeligt og hårdt, fortæller Adam, der har fået en masse nye venner ved at medvirke.

Maja Schack drømmer om at blive skuespiller. Her er hun i front for EG's musical "Magi i luften." Foto: Lærke Hommelgaard Arnbjerg

Rektor Sune Ahrenkiel var selv til musical fredag aften, og foruden pizza, øl og vand efter forestillingen havde han også medbragt roser til holdet.

- Det er så imponerende at se den dedikation, som hele holdet, nye såvel som gamle, udviser ved at få den her musical i mål. Det er altså svært ikke at blive stolt over, siger Sune Ahrenkiel.


Jeg har været med i musicalen alle tre år på EG, og der var slet ingen tvivl om, at vi skulle have det her i mål på den rigtige måde.

Maja Schack
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Parkeringshus bliver højere

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Metal-formand er overrasket over Vestas-lukning

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Vestas lukker fabrik i Esbjerg - 75 ansatte er berørt

Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Det er tid til at præstere

Ugeavisen Esbjerg

Kunsten at leve normalt

Ugeavisen Esbjerg

Efterlysning af vidner til hasarderet kørsel i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Samling om budgettet

Ugeavisen Esbjerg

Foreninger skal lokke til idræt og bosætning

Ugeavisen Esbjerg

Teater Fra London

Ugeavisen Esbjerg

Folkemøde for skolebørn og børnefamilier

Ugeavisen Esbjerg

Kom med: I dag begynder Energiens Folkemøde

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival er tilbage i virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Corona-sæson lover godt for ture med skonnert

Ugeavisen Esbjerg

En punket tegneserie

Ugeavisen Esbjerg

Til Danmark efter grønne jobs

Ugeavisen Esbjerg

Fra Fanø til Esbjerg med ballon

Ugeavisen Esbjerg

To verdener mødes i kulturen

Ugeavisen Esbjerg

Ny nærpolitistation skal hjælpe Stengårdsvej

Ugeavisen Esbjerg

20 år senere i Esbjerg …

Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Sejre skaber tro på noget større i Team Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Alvin kommer på kalenderen

Ugeavisen Esbjerg

Legeskibet sætter igen sejl mod Esbjerg: Kom og leg med

Ugeavisen Esbjerg

Kæmpe stigning i friværdien - nogle steder

Annonce