Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Musikhuset ruster sig til usikker fremtid

Musikhusets Torben Seldrup med "pistolen", der kan disenficere et område i op til syv timer. Foto: Tue Sørensen
Dobbeltshows og afspritning i massevis er en del af den nye hverdag.
Annonce

Kultur: Direktør Torben Seldrup demonstrerer det, der ligner en pistol fra en RoboCop-film. Men det er det ikke. Det er en avanceret forstøver, der sender corona-dræbende væske ud over borde og stole på den store scene i Musikhuset.

-Sådan en koster omkring 10.000 kroner. Men det er det, der skal til, siger direktøren.

Der er faktisk mange ting, der skal til, før man kan komme tilbage til normalen i Utzons hus. Allerbedst vil det naturligvis være, at man i morgen fandt en vaccine, og at alle havde fået deres stik på fredag, så smitten kunne undgås. Men sådan går det sandsynligvis ikke.

- Derfor er der en helt masse scenarier, vi hele tiden skal forholde os til. Nogle forestillinger vil blive spillet to gange med et halvt publikum til. Andre forlænger deres turne og kommer så igen til foråret for at opfylde forpligtigelserne.

Men det betyder så også, at vi skal kontakte alle billetholderne og fortælle dem om de nye forhold og de nye måder, vi gør det på her i Musikhuset i denne tid. Man kan ikke være sikker på at sidde der, hvor man har booket, men man er sikker på at kunne få en plads, siger Torben Seldrup, der møder stor forståelse for situationens særlige karakter hos stort set alle arrangører.

Annonce

Fælles toiletter

Men også på de indre linjer i huset skal der tages forbehold og gøres foranstaltninger.

-Der er sprit på mange borde. Gelænderet ned til garderoben har fået en særlig film på, der dræber forskellige vira, bordene skal holdes adskilte, og der er overvejelser omkring brugen af toiletter.

- Vi overvejer, at mænd og kvinder må bruge se samme toiletter således, at man ikke kommer i kontakt med en større gruppe mennesker end dem, der er inde til forestillingen, ligesom vi må sikre, at vort teknikerhold arbejder i to grupper, der ikke har kontakt med hinanden. Så er vi sikre på, at der er nogen, der kan tage over, hvis en skulle få corona, siger Seldrup.

Han følger udviklingen tæt og nærlæser hvert et komma, der meldes ud ud fra regeringen, således at han er klar til at lægge kursen om med få dages varsel.

- En ting finder jeg dog mærkeligt. Man må godt sidde sammen mange andre i en flyvemaskine i flere timer, men vi må kun lukke fem hundrede ind til vore forestillinger, hvor man er sammen i måske to timer. Det virker lidt underligt. Jeg mener regeringen burde overveje at lave nogle skarpt kontrollerede forsøg eksempelvis her hos os, hvor vi ikke er så hårdt ramt. På den måde kunne man måske få en bedre forståelse for, hvordan corona breder sig. Eller ikke gør, siger Seldrup, der endnu ikke har et overblik over, hvor mange penge Musikhuset kan se frem til at tabe i år.


Hvorfor kan man sidde tæt sammen i en flyvemaskine i mange timer, mens man ikke kan se et show i et par timer sammen med andre, hvor man sidder med mundbind på.

Torben Seldrup, Musikhuset.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De blå døre åbner

Ugeavisen Esbjerg

Farvel til fnat

Ugeavisen Esbjerg

Håndspritten har sine bagsider

Annonce