Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Musikhusets nye forplads stiger i pris

Arbejdet med forpladsen foran Musikhuset Esbjerg er væsentligt længere end dette billede viser. Faktisk er der indvielse den 1. oktober. Foto: Tue Sørensen
Henning G. Kruses plads bliver færdig til 1. oktober. Den plan holder, men det gør prisen ikke.
Annonce

Byrum: Der skal indtræffe uventede hændelser, hvis den nye forplads ved Musikhuset Esbjerg ikke står færdig 1. oktober.

Det oplyser bestyrelsesmedlem i Henning G. Kruses Fond, Poul Bjelke Laursen.

Til gengæld bekræfter Poul Bjelke Laursen et forlydende om, at prisen for pladsen er skredet fra godt seks til omkring ni millioner kroner. Han tilføjer i den sammenhæng, at der snart holdes et møde med BIG og Bygherren, Musikhuset Esbjerg, hvor man i fællesskab vil fastlægge et endeligt facit for anlægsudgifterne, som Henning G. Kruses Fond skal betale.

Det seneste beløb, vi har taget til efterretning, er en sum på godt ni millioner kroner. Med nogle enkelte små justeringer her til sidst, regner vi da med, at det beløb holder så nogenlunde, siger Poul Bjelke Laursen.

Ni millioner er noget mere end de 6,3 millioner kroner, der var på tale ved projektets start. Senere blev beløbet cirka otte millioner kroner. Og nu er der tale om godt ni millioner kroner. Hvad har udløst den ret markante stigning i anlægsudgifterne?

Det må du jo spørge bygherren om. Der er undervejs dukket forskellige behov og ønsker op. Vi har sagt ja til det meste og dermed i realiteten godkendt også det nuværende estimat, siger Poul Bjelke Laursen.

Som blot et eksempel på små justeringer nævner Poul Bjelke Laursen en anmodning fra Esbjerg Kunstmuseum, der søgte fonden om 49.000 kroner til istandsættelse af Robert Jacobsens jernskulptur ”Esbjerg”, der blev givet til Esbjerg Kommune som en gave i 1963.

Da skulpturen jo skal genplaceres på Henning G. Kruses Plads, kan vi godt se en vis rimelighed i, at vi betaler for istandsættelsen af den,forklarer Poul Bjelke Laursen.


Til gengæld bekræfter Poul Bjelke Laursen et forlydende om, at prisen for pladsen er skredet fra godt seks til omkring ni millioner kroner.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce