Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Muslimer får masser af plads

Ali Macow glæder sig til at byde indenfor sidst på sommeren. Foto: Niels Husted
Nyt muslimsk kulturcenter på vej på Randersvej

Initiativ: Somalisk Kulturforening i Esbjerg står bag købet af Randersvej 32, hvor hifi-producenten Densen tidligere havde til huse. Hidtil har man haft lokaler i Fynsgården i Fynsgade, men omkring 1. august forventer man, at lokalerne er klar til, at man kan rykke ind i bygningerne, der blev købt for 2,2 millioner kroner, som medlemmerne selv har samlet ind.

Nu har man fået repareret taget, og 18 tons ral og småsten fjernet herfra, og der er blevet udskiftet døre og vinduer, og nu forestår en indvendig renovering. Hermed får foreningen dobbelt så meget plads som i dag og får 800 kvadratmeter under tag

Formanden for foreningen Ali Macow anslår, at når det hele er færdigt, er der brugt 4 millioner kroner på indretningen.

Annonce

- Vi glæder os rigtigt meget til, at det er klart. Nu er det os, som forening, der står bag det, men det bliver et sted for alle, der måtte ønske sig at komme her. Det bliver et sted, hvor ikke mindst de unge kan mødes og hygge sig, spille spil og få et slag billard, ligesom vi har tænkt os at yde lektiehjælp til dem, der måske ikke lige kan få det hjemmefra fordi forældrene måske ikke har en uddannelsesmæssig baggrund til at hjælpe dem. Vi har flere ingeniører og andre højtuddannede, der vil hjælpe.

Det er ikke mindst for de unge mænd et problem, at når de bliver 18, så er der ingen tilbud til dem, og det vil vi forsøge at afhjælpe med det her, siger Ali Macow.

Ikke en moske

Han understreger, at der ikke bliver tale om, at man er ved at lave en moske.

- Det er slet ikke det primære. Vi indretter et par mindre rum til dem, der måtte ønske at benytte sig af det, men ellers er samværet det vigtigste. Men i vor kultur er religion knyttet sammen med hverdagslivet, så naturligvis er religionen til stede, men stedet bliver så meget mere. Vi har eksempelvis ikke tilknyttet nogen imam, og det har vi heller ikke planer om.

Det er ingen hemmelighed, at nogle indvandrere og flygtninge har svært ved at gennemskue det danske system, så det har vi også tænkt os at rådgive om og eventuelt være med som bisiddere, hvis der er behov for det.

I det hele taget vil vi gøre alt for, at man kan lære at blive en god samfundsborger med alt hvad det indebærer af pligter og rettigheder siger Macow, der er uddannet markedsføringsøkonom, men som nu er ansat i bydelsprojektet tre-i-en. Hans kone er i øvrigt ansat på sygehuset som sygeplejerske.

Annonce

Kom og se det

Ali Macow har noteret sig, at naboerne er interesserede i, hvad det er der sker med stedet. Også Ugeavisen Esbjerg har fået henvendelser.

- Flere har været ovre for at spørge, hvad, det er vi laver og hvad, det er vi vil, og det har jeg fortalt dem. Når vi er færdige med stedet og vi i øvrigt må for corona-reglerne, har vi tænkt os at holde en officiel åbning, så alle kan komme og se, hvad det er vi har skabt, ligesom jeg personligt vil gå rundt og tale med nogle af de nærmeste naboer.

Jeg er sikker på, at det bliver fint og til gavn for medlemmerne og ikke mindst for Esbjerg, siger Ali Macow, der selv kom hertil som 11. årig i 1995.


Vi vil gerne give de unge en hånd, så de ikke står og hænger på gadehjørnerne.

Ali Macow


Mussa Utto, der er integrationskonsulent og har et tæt kendskab til de forskellige etniske grupperinger her i byen, glæder sig til, det står færdigt.

- Jeg tror det bliver godt for somalierne og hvem der ellers måtte komme her. Det vil afhjælpe en udfordring med de unge mænd, der ikke har et sted at samles, og som måske står og larmer lidt. På den her måde, er der en bedre chance for at de ikke kommer ud i nogle problemer. Der er udfordringer med nogle af dem, jovist, men det her tiltag er et godt skridt på vejen til at løse det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kom med til eksamen

Ugeavisen Esbjerg

Huset har det hele

Ugeavisen Esbjerg

Daimi vendte hjem

Annonce