Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Når elregningen stiger rumler maven

Lotte Lambæk står bag den nye plakat for De Hjemløses Venner. Plakaten får man ve dat donere til projekltet "Fyld et køleskab." Foto: Privat
Projekt "Fyld et køleskab" under De Hjemløses Venner forsøger nu at hjælpe endnu flere. De stigende elpriser skaber flere tomme køleskabe.

Hjælp: Lige nu er elregningen større end normalt på grund af de meget høje elpriser. Det mærker alle, men især udsatte mennesker i vores samfund.

Men når livet er svært og tungt, når elregningen ikke blev betalt til tiden, og maven stadig rumler af sult, så er der stadig et håb. For gode mennesker, virksomheder og frivillige fylder hvert år cirka 250 gange et køleskab med mad for sårbare borgere i Esbjerg gennem De Hjemløses Venner. Her opruster man nu i det særlige projekt: "Fyld et køleskab."

- Helt aktuelt står jeg med et forældrepar med to små børn, som ikke har mad til de sidste 16 dage af denne måned, fortæller Ingelise Wenzel, der er formand for De Hjemløses Venner i Esbjerg.

Annonce

Nu sættes der ekstra ind på projektet, der blandt andet bliver synligt i vinduerne i Sædding Centret, hvor nogle unge mennesker fra projektet "Vindmøllen" har dekoreret vinduet.

Et råb om hjælp

De hjemløses Venner har også netop fået tegnet en ny plakat, som gives til alle donorer af "Fyld et køleskab."

"En forskel for et medmenneske" lyder teksten med tak på plakaten, der er tegnet af den dygtige Esbjerg-kunstner Lotte Lambæk, der - ligesom De Hjemløses Venner - også alle dage har haft hjertet på rette sted.

- Engang imellem går indkøbet til et køleskab uden strøm. Så bliver der købt mad, som kan holde sig uden at blive kølet ned. Konserves, tørvarer og så videre, forklarer Ingelise Wenzel og forklarer, at når hun og de andre medarbejdere i foreningen modtager et råb om hjælp, så er situationen typisk sådan her:

- Et ungt menneske ringer, fordi han eller hun har ikke spist de i flere dage. Vedkommende har ingen penge og heller ikke nogen at spørge om hjælp. Kommunen afslår en engangsydelse til mad. Så får De Hjemløses Venner og den unge en snak om, hvordan de kan undgå, at den situation opstår igen. Der bliver også talt om økonomi. Der er konkrete råd om, hvordan man køber billigt ind og får mest ud af sine penge, fortæller Ingelise Wenzel.

Foreningen arbejder desuden sammen med kommunens kontaktpersoner, så hjælpen koordineres rigtigt.

- Men der er også bare de rigtigt hjerteskærende situationer, hvor eksempelvis en mor har brugt sine sidste penge på medicin eller elregning - og som til hverdag har sine børn boende på en institution. Nu skal hun så have dem hjem på weekend, men køleskabet er tomt. Når køleskabet bliver fyldt med fornuftige madvarer og lidt rare ting, så er glæden overvældende stor, siger Ingelise Wenzel.

Hvem donerer:

Private personer og firmaer donerer. Flere bruger deres donation til en gave. Et par firmaer støtter projektet i stedet for at give julekort/julehilsner.

Det koster enten 400 kr. eller 800 kr. at fylde et køleskab. Man vælger selv, om det skal være 400 eller 800 kr. Som tak får man den nye plakat, der er tegnet af Lotte Lambæk. Plakaten er så den gave, man kan give videre.

Sådan donerer du: Indbetaler på kontonr. 9736-0003872602, mobilpay 60744 eller betaler i butikken i Sædding Centret.


Et ungt menneske ringer, fordi han eller hun har ikke spist de i flere dage. Vedkommende har ingen penge og heller ikke nogen at spørge om hjælp.

Ingelise Wenzel
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Ugeavisen Esbjerg

Gertie ønskede sig en hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

Drik gin for børnenes skyld

Ugeavisen Esbjerg

Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

Ugeavisen Esbjerg

SDU Esbjerg inviterer til energidebat: Er energiøer vigtige i den grønne omstilling?

Ugeavisen Esbjerg

Ribe-Esbjerg HH med positivt økonomisk resultat

Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Ugeavisen Esbjerg

A Place To Hotel Esbjerg er nu officielt åbent

Ugeavisen Esbjerg

Fødselsdag for de nærmeste 128

Ugeavisen Esbjerg

Lang rejse for at se Kellermensch

Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest hyldede igen det gode håndværk

Ugeavisen Esbjerg

Så er formandsposterne fordelt

Ugeavisen Esbjerg

Jakob Lose: Det krævede lige lidt armlægning

Ugeavisen Esbjerg

Hvem får formandsposterne?

Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

Ugeavisen Esbjerg

Ny mand i sadlen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg vil lyse orange for voldsramte kvinder

Ugeavisen Esbjerg

Konservativ komet fik kanonvalg

Ugeavisen Esbjerg

Byrådets kvinder er stadig i undertal

Annonce