Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Når nu lokale firmaer ikke har format nok

Tre venner på Esbjerg Strand, hvor der nu skal laves en ny masterplan, der indeholder boliger.

Mening: ”Man har et standpunkt, til man tager et nyt.”

Sådan sagde Danmarks socialdemokratiske statsminister Jens Otto Krag, da han i 1967 skulle forklare en politisk kovending i forhold til SF. Før et valg udelukkede Krag et samarbejde med SF. Efter valget kunne han godt bruge partiets mandater. Situationen er ikke den samme, men også i Esbjerg har Socialdemokratiet længe haft et standpunkt for nu at tage et nyt. Partiet har hidtil ikke villet høre tale om boliger ved Esbjerg Strand. Nu kan boliger på Esbjerg Strands havneø godt gå an.

Socialdemokraterne ændrer kurs, fordi de nærmeste virksomheder på havnen i en undersøgelse har sagt god for boliger på Esbjerg Strands havneø. Alle tror nu, at kommende beboere på havneøen aldrig vil klage over larm fra havnen eller fra det muntre liv omkring byens nye maritime center til 50 milloner kroner, som også er på vej derude. Fremtidige naboproblemer ser ud til at være aflyst. Der er ingen grund til bekymring i den retning.

Annonce


Det er ikke sikkert, at et arkitektfirma er bedst blot fordi, det er BIG.


Kovendingen fra S har sat skub i tingene. Nu skal der laves en masterplan, som har boliger med. Den store opgave bliver - tilsyneladende uden videre - givet til arkitektfirmaet BIG, som i forvejen - tilsyneladende også uden videre - er koblet på Education Esbjergs ide om et uddannelsesmæssigt, men endnu ikke nærmere defineret fyrtårnsbyggeri ved Esbjerg Strand. Nu skal BIG lave en større plan, der har boliger med og sikrer sammenhæng med alt det andet i den nye bydel.

Det ligner en opgave, som burde sendes i udbud. Eller sagt med andre ord: Når nu lokale arkitektfirmaer tilsyneladende ikke tilskrives format nok til opgaven, kunne man i det mindste spørge det københavnske arkitektfirma WERK, som faktisk vandt en konkurrence om at tegne det nye maritime center ved Esbjerg Strand. Det er ikke sikkert, at WERK - med afsæt i stregerne for det maritime center - er bedst til at sikre sammenhæng med resten. Men det er heller ikke sikkert, at et arkitektfirma er bedst blot fordi, det er BIG.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce