Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nørris fik selv ørerne i maskinen

JydskeVestkysten skrev om Nørris i avisens Danmarks-sektion. Foto: Privat
Bliver anklaget for at selv at opføre sig grænseoverskridende, efter hun skældte Rudiengaard ud.
Annonce

Opførsel: I sidste udgave af Ugeavisen Esbjerg fortalte vi om, at Sarah Nørris havde konfronteret venstremanden Preben Rudiengaard efter andenbehandlingen af budgettet.

Enhedslistens enekæmper fandt, at Rudiengaard opførte sig upassende under den efterfølgende debat. Han fortalte en vittighed om kvinder, der taler meget, og fik med en efterfølgende kommentar Karen Sandrini til at gå i stå, da hun var ved at forklare, at det var en god ide, at det skulle blive lettere at stille et borgerforslag til Byrådet.

Det faldt Nørris for brystet, og hun fortalte klart og tydeligt venstremanden dette efter mødet. Han svarede igen og sagde, at Nørris ikke skulle komme og korrekse ham. Så brød borgmester Frost Rasmussen ind og sagde, at nu skulle de altså lige tage at sætte sig ned. Ved hver sit bord. Lidt som en skolelærer med uvorne unger.

I fredags kunne man så læse i JydskeVestkysten, at unavngivne kilder fra byrådet sagde, at de ikke ville sidde ved siden af hende, når der var alkohol på bordet: ”Jeg undrer mig over, at vi skal høre det fra en, der som regel ikke selv har så mange grænser. Hun kan selv være meget fysisk nærgående ved politiske, sociale lejligheder, når hun har fået noget at drikke”, siger en af fem unavngivne kilder blandt andet, mens en anden siger: ”Det er simpelthen langt ude. Sarah Nørris er en af dem, der godt kan have en temmelig frisk mund og ikke holder sig tilbage på sit køns vegne, med det man kan kalde værkstedshumor rettet mod mændene”.

JydskeVestkysten skrev om Nørris i avisens Danmarks-sektion. Foto: Privat
Annonce

Fortryder ikke

Tilbage står Sarah Nørris, der forsøgte at rejse en debat om takt og tone i byrådssalen, udskammet for at være lige lovlig glad for alkohol på samtlige af dagbladets udgave-forsider.

Efter du var i Ugeavisen Esbjerg i sidste uge, bragte JydskeVestkysten en artikel om, at du ved flere lejligheder har opført dig ”krænkende” og upassende under indflydelse af alkohol uden dog at nævne specifikke eksempler.

Hvordan har du det med det?

- Først og fremmest er jeg enormt ked af, hvis jeg har overskredet nogens grænser. Det har aldrig været min hensigt. Men jeg må også sige, at JydskeVestkystens artikel er temmelig svær at forholde sig til, i og med at anklagerne er meget flyvske. Jeg har ikke en jordisk chance for at gennemskue, hvad det drejer sig om.

Giver det dig grund til at overveje, hvordan du vil opføre dig i offentligheden fremover. Både som politiker og som privatperson?

- Jeg ved ikke hvad du mener med “offentligheden”. Men det er klart, at jeg nøje vil overveje, hvad jeg deltager i som politiker fremover. Og ikke mindst hvordan.

Fortryder du, at du skældte Rudiengaard ud for at opføre sig upassende i Byrådssalen?

- Nej det gør jeg ikke, selv om jeg da gerne havde været foruden JydskeVestkystens artikler. Og jeg kunne godt have håndteret situationen mere elegant. Men pointen er vist gået en del næser forbi. Det var ikke alene hans joke om, hvordan man kønsspecificerer et kranie. Det, synes jeg ikke, var sjovt. Men det var mere ved et senere punkt, hvor Rudiengaard rejser sig fra sin plads og højlydt kommer med nedladende kommentarer. En ting er, at det forstyrrer - men indholdet var og er stadig langt over min grænse. Det var sexistisk ja, og enormt dårlig opførsel.

Hvordan har reaktionen været fra kolleger i byrådet og fra dine nærmeste?

- Mange af mine venner har skrevet til mig - det sætter jeg enormt stor pris på. Enkelte fra byrådet har skrevet til mig - det sætter jeg mindst lige så stor pris på. Så ved jeg ikke, hvad jeg skal lægge i, hvem der ikke har kontaktet mig. Det må tiden jo vise, slutter Nørris.


Det er svært at forsvare sig mod anonyme udsagn, hvor der ikke engang er konkrete eksempler med.

Sarah Nørris.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce