Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Netværk af topchefer ind i kampen for Esbjerg

Esbjerg skal vær en by med flere uddannelser på alle niveauer. Det er et af hovedmålene for Education Esbjerg, som nu får støtte fra en af Esbjergs VL-grupper til arbejdet med at styrke Esbjerg som uddannelsesby. Foto: Tue Sørensen
En af Esbjergs tre VL-grupper har skænket 40.000 kroner til Education Esbjergs arbejde med at styrke Esbjerg som uddannelsesby. Men flere penge er på vej.

Mærkedag: 19. januar var det et år siden, interesseorganisationen Education Esbjerg blev stiftet med det mål at styrke Esbjerg dramatisk som uddannelsesby i de kommende år.

Det er afgørende, at Esbjerg både får flere uddannelser og flere til at uddanne sig her. De to betingelser skal opfyldes, hvis byens erhvervsliv, kommunen, statslige virksomheder og mange andre arbejdspladser i fremtiden skal kunne få kvalificeret arbejdskraft nok. Og de to betingelser skal også opfyldes, hvis det skal lykkes Esbjerg Kommune at gøre noget ved den stagnerende befolkningstilvækst i Esbjerg, som godt nok stadig er den femte største by, men ikke længere den indbyggermæssigt femte største kommune. Det er Vejle blevet.

21 millioner bag ideen

Virksomheder, firmaer, fonde, organisationer og Esbjerg Kommune har foreløbig postet 21 millioner kroner i ideen og arbejdet i Education Esbjerg, som i lokaler hos Business Esbjerg nu tæller syv medarbejdere inklusive den aktuelle leder, tidligere rektor for Esbjerg Gymnasium, Erling Petersson. Men flere penge er på vej. Senest har en af Esbjergs tre VL-grupper, VL74, meldt sig på banen med en donation på 40.000 kroner, og det er muligvis ikke de sidste penge, der kommer fra VL-netværket i Esbjerg. Det siger Jan Plantener, direktør i Handelsbanken Esbjerg og medlem af styregruppen i VL-gruppe 74.

- Jeg så gerne, at vores donation dannede model for andre netværk og erhvervsorganisationer, så opbakningen til Education Esbjerg bliver bredere. Det er vigtigt, at flere virksomheder og støtter kommer med, så det ikke kun er de samme få og meget store bidragsydere, der kommer med midlerne. Mange små bidrag må også til for at sikre en stabil økonomi bag hele ideen. De mål, der er med Education Esbjerg, er vigtige at støtte, og det gør VL 74 derfor med 40.000, som i denne omgang er skaffet ved at øge kontingentopkrævningen for året med 1.000 kroner for hver af vore omkring 40 medlemmer, forklarer Jan Plantener.

Styregruppen i VL 74 har kun besluttet sig for en enkelt donation. Om den skal gentages om et år, vil bero på en ny beslutning til den tid.


Jeg så gerne, at vores donation dannede model for andre netværk og erhvervsorganisationer, så opbakningen til Education Esbjerg bliver bredere.

Jan Plantener, VL-gruppe 74


Kurt Bjørndal, formand for den nu nedlagte Vestjysk Erhvervsklub, har også haft øje for Education Esbjerg. De sidste 12.000 kroner i klubbens kasse doneres til Education Esbjerg, så klubben derefter kan lukkes endeligt.

En del er lykkedes

En status efter et år med Education Esbjerg viser, at der kan sættes flueben ved dels etableringen af Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond, dels Student In Business, som er et mentorprogram, der omfatter 15 studerende og 15 virksomheder og dels det nye såkaldte Graduate-program, som er klar til at blive rullet ud, når coronaen slipper sit tag. Ideen med graduate-programmet er at tiltrække dygtige færdiguddannede til virksomheder i Esbjerg. I første omgang vil der være seks deltagere i programmet.

Education Esbjerg har også etableret fire advisoryboards – et med unge, et med repræsentanter fra virksomhederne, et med folk fra uddannelserne i Esbjerg og et med repræsentanter fra kultur- og fritidslivet i Esbjerg. Diverse medieplatforme er også på plads med egen hjemmeside og profiler på Facebook og Linkedin.

De fem hovedmål for indsatsen

Education Esbjerg har stadig noget at nå i forhold til de fem overordnede indsatsområder, der er besluttet.

1. Etablering af et markant fyrtårn for uddannelser og kompetencer, der kan vise Esbjergs fremtid.

2. Esbjerg skal have mindst 7.500 studerende i løbet af relativt få år.

3. Esbjerg skal i top 5 som studieby. I øjeblikket ligger Esbjerg som nr. 16 i Studentum-undersøgelsen fra marts 2020.

4. Esbjerg skal være førende i samarbejdet mellem unge, studerende og virksomhederne.

5. Esbjerg skal være byen, hvor man er bedst til at involvere unge i arbejdet med at gøre byen bedre som uddannelsesby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce