Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Netværk af topchefer ind i kampen for Esbjerg

Esbjerg skal vær en by med flere uddannelser på alle niveauer. Det er et af hovedmålene for Education Esbjerg, som nu får støtte fra en af Esbjergs VL-grupper til arbejdet med at styrke Esbjerg som uddannelsesby. Foto: Tue Sørensen
En af Esbjergs tre VL-grupper har skænket 40.000 kroner til Education Esbjergs arbejde med at styrke Esbjerg som uddannelsesby. Men flere penge er på vej.

Mærkedag: 19. januar var det et år siden, interesseorganisationen Education Esbjerg blev stiftet med det mål at styrke Esbjerg dramatisk som uddannelsesby i de kommende år.

Det er afgørende, at Esbjerg både får flere uddannelser og flere til at uddanne sig her. De to betingelser skal opfyldes, hvis byens erhvervsliv, kommunen, statslige virksomheder og mange andre arbejdspladser i fremtiden skal kunne få kvalificeret arbejdskraft nok. Og de to betingelser skal også opfyldes, hvis det skal lykkes Esbjerg Kommune at gøre noget ved den stagnerende befolkningstilvækst i Esbjerg, som godt nok stadig er den femte største by, men ikke længere den indbyggermæssigt femte største kommune. Det er Vejle blevet.

21 millioner bag ideen

Virksomheder, firmaer, fonde, organisationer og Esbjerg Kommune har foreløbig postet 21 millioner kroner i ideen og arbejdet i Education Esbjerg, som i lokaler hos Business Esbjerg nu tæller syv medarbejdere inklusive den aktuelle leder, tidligere rektor for Esbjerg Gymnasium, Erling Petersson. Men flere penge er på vej. Senest har en af Esbjergs tre VL-grupper, VL74, meldt sig på banen med en donation på 40.000 kroner, og det er muligvis ikke de sidste penge, der kommer fra VL-netværket i Esbjerg. Det siger Jan Plantener, direktør i Handelsbanken Esbjerg og medlem af styregruppen i VL-gruppe 74.

- Jeg så gerne, at vores donation dannede model for andre netværk og erhvervsorganisationer, så opbakningen til Education Esbjerg bliver bredere. Det er vigtigt, at flere virksomheder og støtter kommer med, så det ikke kun er de samme få og meget store bidragsydere, der kommer med midlerne. Mange små bidrag må også til for at sikre en stabil økonomi bag hele ideen. De mål, der er med Education Esbjerg, er vigtige at støtte, og det gør VL 74 derfor med 40.000, som i denne omgang er skaffet ved at øge kontingentopkrævningen for året med 1.000 kroner for hver af vore omkring 40 medlemmer, forklarer Jan Plantener.

Styregruppen i VL 74 har kun besluttet sig for en enkelt donation. Om den skal gentages om et år, vil bero på en ny beslutning til den tid.


Jeg så gerne, at vores donation dannede model for andre netværk og erhvervsorganisationer, så opbakningen til Education Esbjerg bliver bredere.

Jan Plantener, VL-gruppe 74


Kurt Bjørndal, formand for den nu nedlagte Vestjysk Erhvervsklub, har også haft øje for Education Esbjerg. De sidste 12.000 kroner i klubbens kasse doneres til Education Esbjerg, så klubben derefter kan lukkes endeligt.

Annonce

En del er lykkedes

En status efter et år med Education Esbjerg viser, at der kan sættes flueben ved dels etableringen af Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond, dels Student In Business, som er et mentorprogram, der omfatter 15 studerende og 15 virksomheder og dels det nye såkaldte Graduate-program, som er klar til at blive rullet ud, når coronaen slipper sit tag. Ideen med graduate-programmet er at tiltrække dygtige færdiguddannede til virksomheder i Esbjerg. I første omgang vil der være seks deltagere i programmet.

Education Esbjerg har også etableret fire advisoryboards – et med unge, et med repræsentanter fra virksomhederne, et med folk fra uddannelserne i Esbjerg og et med repræsentanter fra kultur- og fritidslivet i Esbjerg. Diverse medieplatforme er også på plads med egen hjemmeside og profiler på Facebook og Linkedin.

De fem hovedmål for indsatsen

Education Esbjerg har stadig noget at nå i forhold til de fem overordnede indsatsområder, der er besluttet.

1. Etablering af et markant fyrtårn for uddannelser og kompetencer, der kan vise Esbjergs fremtid.

2. Esbjerg skal have mindst 7.500 studerende i løbet af relativt få år.

3. Esbjerg skal i top 5 som studieby. I øjeblikket ligger Esbjerg som nr. 16 i Studentum-undersøgelsen fra marts 2020.

4. Esbjerg skal være førende i samarbejdet mellem unge, studerende og virksomhederne.

5. Esbjerg skal være byen, hvor man er bedst til at involvere unge i arbejdet med at gøre byen bedre som uddannelsesby.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

S åbner døren på klem for Headspace

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ikke ligefrem den stærkeste beslutning

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Jura kommer tidligst til Esbjerg efter sommeren 2023

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Esbjerg

De unges klimafrygt blev hørt

Ugeavisen Esbjerg

SVS ansætter ny klinisk lektor i blodpropsygdomme

Ugeavisen Esbjerg

Blue Water på opkøb i Canada

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival for fulde huse

Ugeavisen Esbjerg

Politikerne drejer nøglen om hos Headspace i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Lørdag rammes Fanø af et kritisk olieudslip

Ugeavisen Esbjerg

Folketingets Præsidium fik meget med hjem

Ugeavisen Esbjerg

Enorm energi: Nu er de trætte, men tilfredse

Ugeavisen Esbjerg

Byhistorisk Arkiv ikke en del af budgetaftalen

Ugeavisen Esbjerg

Blod-is og marcipanæbler

Ugeavisen Esbjerg

Tre ildsjæle svedte bravt i kampen mod Sclerose

Ugeavisen Esbjerg

Skolemesterturnering med 223 hold

Ugeavisen Esbjerg

Hårdt ramt familie donerer 100.000 til kamp for de sygeste

Ugeavisen Esbjerg

20 års jubilæum i de franske alper

Ugeavisen Esbjerg

Så er det finaletid på Granly Speedway Arena

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Havn - tegning og akvarel

Ugeavisen Esbjerg

200.000 kroner til Recovery Bulls

Ugeavisen Esbjerg

Nye pædagogiske assistenter

Annonce