Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu har Hans også vundet i matematik

Hans Harck Tønning fra 3.u på Esbjerg Gymnasium er en haj til både fysik og matematik. Arkivfoto: Tue Sørensen

Konkurrence: Det er ikke længe siden, at Hans Harck Tønning fra 3.u på Esbjerg Gymnasium & hf kvalificerede sig til landsfinalen i Fysik Olympiaden som en ud af 46 elever og finalister fra hele landet. Men han har også deltaget i Georg Mohr Konkurrencen i matematik, og nu har han vundet den med 15 ud af 20 mulige point. Som en af de i alt 48 vindere af matematikkonkurrencen bliver den 19-årige Hans Harck Tønning inviteret til at deltage i vinderseminaret, som i år bliver afholdt virtuelt.  De to øvrige deltagere i 2. runde fra Esbjerg Gymnasium, Alma Vyff Balslev Petersen fra 1.x og Carl Emil Weilborg fra 3.y, opnåede begge 6 point.

Hans Harck Tønning har altid elsket fysik og de naturvidenskabelige fag, også i folkeskolen. Men mest matematik, næstmest fysik.

Han går på EG-linjen med matematik på A, fysik på A og kemi på B-niveau. En god klasse med gode lærere, siger han selv. Før det gik han på Da Vinci-linjen, men hvad der skal ske efter studentereksamen, aner Hans Harck Tønning ikke.

- Jeg er meget uafklaret, som han siger.

Han skal ikke være agronom, som begge sine forældre, det ved han, men formentlig noget naturvidenskabeligt eller samfundsfagligt. I sin fritid kan han godt lidt at programmere - apps til telefoner - og så er han frivillig i bestyrelsesarbejde i Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, som blandt andet arrangerer foredrag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce