Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu kan fysisk og psykisk udfordrede hjælpe sig selv ved at hjælpe andre

Siden Talin Tavakkoli fik troen på sig selv tilbage ved at være frivillig, har hun haft flere job, hvor hun har hjulpet mennesker, der har det svært. I dag er hun projektkoordinator for "Til fælles gavn" og rekrutterer mentorer og nydanskere i Esbjerg og Varde, som søger hjælp til at blive bedre integreret lokalt. Foto: Privat
Normalt er det mentoren, der hjælper sin mentee. Men mentoren kan også have gavn af samarbejdet, og derfor har Mentornetværk i Esbjerg/Varde nu startet projektet "Til fælles gavn."
Annonce

Dialog: I 2017 var Talin Tavakkoli frivillig ved kommunens "Lær-at-tackle" kurser. Her instruerede hun andre i at tackle problemstillinger som eksempelvis kroniske smerter. Og hun var nervøs.

- Det var meget grænseoverskridende for mig, fordi mit selvværd var lavt. Mine fysiske begrænsninger påvirkede mig mentalt. Mit selvværd var ikke stort og jeg troede ikke på mig selv. Men ganske langsomt oplevede jeg, at jeg rent faktisk gjorde en forskel for andre mennesker. Jeg opdagede, at selv om jeg selv har udfordringer, så kunne jeg faktisk gøre en konkret forskel for andre, fortæller Talin Tavakkoli, som personligt havde været igennem et svært forløb med flexjob-afklaring kombineret med kroniske smerter.

- Men ved at hjælpe andre mennesker fik jeg selvtillid og genopbygget troen på mig selv.

Annonce

At være til gavn

Talin Tavakkoli, der oprindeligt er fra Iran, oplevede, at når man er til gavn for andre mennesker, så styrker det selvværdet. Det er den mekanisme, som Mentornetværk i Esbjerg/Varde, der har kontor hos Frivillighuset Vindrosen i Exnersgade 4, nu vil benytte sig af.

Mentornetværk vil nemlig tilbyde mennesker med såkaldte fysiske og psykiske udfordringer at blive frivillige mentorer for internationale tilflyttere, som ønsker at styrke deres danske sprog og kulturforståelse.


Men ved at hjælpe andre mennesker fik jeg selvtillid og genopbygget troen på mig selv.

Talin Tavakkoli


Man behøver ingen fine jobtitler eller tidligere erfaring for at blive mentor. Når bare man taler godt dansk, har lyst til at hjælpe, er nysgerrig og åben overfor mødet med en person fra en anden kultur, så sørger Mentornetværk for at finde et godt match og yde støtte til begge parter, så det bliver en succes. Foreningen har over 16 års erfaring med mentorordningen at trække på.

Forløbet er gratis for både mentor og mentee, som mødes mindst to timer om måneden, hvor mentee får støtte og vejledning af sin mentor i minimum tre måneder. Gennem fællesskabet får begge parter et større netværk, ligesom mentee får bedre muligheder for at klare sig i samfundet, i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. Og ved at være til gavn for et andet menneske kommer mentoren også styrket ud af samarbejdet.

Siden Talin Tavakkoli fik troen på sig selv tilbage ved at være frivillig, har hun haft flere job, hvor hun har hjulpet mennesker, der har det svært.

I dag er hun projektkoordinator for "Til fælles gavn" og rekrutterer mentorer og nydanskere i Esbjerg og Varde, som søger hjælp til at blive bedre integreret lokalt.

Kunne du tænke dig at blive mentor

Hvis du kunne tænke dig at blive mentor, kan du kontakte projektkoordinator Talin Tavakkoli på e-mail via projekt-tfg@mentoresbjerg.dk eller på telefonnummer 6110 1899.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce