Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ny forening: Qnet hjælper voldsramte kvinder og børn

Som frivillig i Qnet mødes den frivillige med en kvinde og eventuelt hendes børn et par timer to til tre gange om måneden. Den frivillige og kvinden aftaler sammen, hvad de vil bruge tiden til.

Røde Kors søger lige nu frivillige til netværk for tidligere voldsudsatte kvinder og børn i Esbjerg Kommune.

Annonce

Et nyt netværk, Qnet, har set dagens lys i Esbjerg, og nu søger netværket, som ligger under Røde Kors, frivillige i Esbjerg og omegn.

Qnet er kort fortalt et frivilligt tilbud fra Røde Kors til tidligere voldsramte kvinder og børn, der har brug for social eller praktisk støtte typisk efter et ophold på krisecenter, og Ella Hedegaard Andersen, næstformand for Røde Kors i Esbjerg, siger om det nye initiativ:

- Vi ved, hvor svært det kan være at få en hverdag til at fungere efter et ophold på et krisecenter. Vi er derfor rigtig glade for, at vi har etableret et samarbejde med Esbjerg Krisecenter, hvor vi ser frem til at kunne give tryghed, ro og overblik i vores Qnet efter endt krisecenter ophold. I vores Qnet vil vi tilbyde 1-til-1 støtte til kvinderne og deres børn og invitere dem til at deltage i netværksarragenmenter med hinanden.

Søger frivillige i Esbjerg
Fagkonsulent Mette Ina Jensen fra Dansk Røde Kors fortæller Ugeavisen Esbjerg, at Qnet allerede er startet indledningsvist i Esbjerg.
Blandt andet har man fået afdækket behovet med krisecenteret, ligesom man nu er ved at rekruttere frivillige.

- Lige nu har vi to interesserede frivillige, men mangler flere. Projektet er som meget andet blevet forsinket grundet Corona, for vi skulle være begyndt at rekruttere i slut marts, fortæller Mette Ina Jensen og fortsætter:

- Men nu klør vi for alvor på. Lige nu søger vi både en frivillig aktivitetsleder, som har lyst til at udvikle aktiviteten, stå for matchning mellem kvinderne og de frivillige samt vil være kontaktperson mellem frivillige og samarbejdspartnere. Derudover mangler vi også frivillige, som har lyst til at blive matchet med en kvinde og støtte hende i tiden efter krisecenteropholdet.

Et par timer hver måned
Vold i hjemmet medfører ofte både fysiske og psykiske konsekvenser for den udsatte, og konsekvenserne rækker langt ud over voldens ophør.
Børnene er ofte også hårdt ramt, enten fordi de selv har været udsat for volden eller har oplevet deres forælder blive udsat for fysisk eller psykisk vold. Derfor er aktiviteterne i Qnet både for kvinderne og deres børn.

- Som frivillig i Qnet mødes den frivillige med en kvinde og eventuelt hendes børn et par timer to til tre gange om måneden. Den frivillige og kvinden aftaler sammen, hvad de vil bruge tiden til. Det kan for eksempel være en snak om stort og småt, lidt praktisk hjælp til at komme på plads i det nye hjem eller sociale arrangementer i byen, siger Mette Ina Jensen.

CITAT: Kvinder, der bosætter sig i Esbjerg efter endt ophold på Esbjerg Krisecenter, har ofte brug for hjælp til at få skabt nye netværk. Jeg ser derfor frem til et fremtidigt samarbejde med Q-net.
Gitte Kiib Thomsen, centerleder, Esbjerg Krisecenter

FAKTA
Hvert år bliver omkring 38.000 kvinder udsat for fysisk vold i hjemmet og cirka 72.000 kvinder udsat for psykisk partnervold. 33.000 børn oplever årligt vold i familien. (Kilde: VIVE 2018 & Statens Institut for Folkesundhed 2012 og 2018). Røde Kors har 23 Qnet fordelt ud over hele landet med over 160 frivillige. Qnet hjælper hvert år knap 500 kvinder og børn, der har været udsat for vold. For at være frivillig i Qnet skal du være kvinde og over 30 år.
Hvis du vil vide mere om Qnet, er du velkommen til at henvende dig til fagkonsulent Mette Ina Jensen på telefon: 51324969 eller mejen@rodekors.dk .

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce