Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ny kvinde på listen hos Liste A

Annette Brøchner Lindgaard stiller op for socialdemokraterne til kommunalvalget næste år. Foto: Arkiv
Tidligere chefbibliotekar stiller op til kommunalvalget
Annonce

Valg: Nu melder der sig en ny kandidat sig under hos fanerne hos socialdemokraterne i kommunen. Det er den tidligere chef for kommunens biblioteks væsen, Annette Brøchner Lindgaard, der har valgt at bekende politisk kulør. Hun stoppende som chef for kommunes biblioteker i sensommeren og arbejder hovedsageligt som menig bibliotekar i Ribe, som hun flyttede til for halvandet år siden.

-Jeg har været medlem af partiet i nogle år nu, men det er først for et par måneder siden., at jeg valgte at gå aktivt ind i politik. Det var blandt andet den nye spidskandidat, der har overbevist mig om, at nu er tiden inde til, at der skal ske et politisk skifte i Esbjerg kommune, siger hun, og understreger at hun ikke har noget skidt at sige, om John Snedker, der var spidskandidat sidst.

Annette Brøchner Lindgaard er ikke en novice ud i lokalpolitik, da hun i to perioder sad i byrådet i det daværende Brande Kommune for en tværpolitisk liste, og hun har organisationskendskab fra sit virke i Bibliotekarforbundet, hvor hun har siddet i hovedbestyrelsen på landsplan.

Annonce

Flere visioner

-Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke skal ind og redde biblioteksvæsnet.  Der er mange andre ting, der optager mig. Jeg kunne godt tænke mig, at der var en større sammenhængskraft mellem byerne i kommunen. Vi skal udnytte, at vi har virksomme og lidt rå Esbjerg nordpå og kulturbyen Ribe i syd i samme kommune, og så skal vi huske alle de andre mindre byer, som jeg gerne ser også får en større mulighed for at deltage i kulturlivet. Dem skal vi ikke glemme.

Jeg savner i det hele taget nogle større og mere synlige visioner for, hvad vi vil med vor kommune og hvordan vi udvikler den, herunder både Esbjerg og Ribe som byer, så det håber jeg at jeg kan få lov til at være med til at udvikle, og allerhelst i samarbejde med borgerne, siger hun.

Jakob Lykke er blevet udnævnt til at være spidskandidat, og på det seneste har tidligere byrådspolitiker Karin Schwartz og igangsætteren og psykolog Gert Barslund også meldt sig som støtter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce