Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ny uddannelse på UC SYD erstatter lægesekretæruddannelsen

Fremtidens administrative medarbejdere skal kunne mere, fordi sundhedsvæsnets administrative og koordinerende funktioner skal styrkes. Foto: UC Syd
Annonce

Nyt: Lægesekretæruddannelsen erstattes af en helt ny erhvervsakademiuddannelse i sundhedsadministration. Det bliver en videregående uddannelse, som flyttes fra handelsskolerne til professionshøjskolerne, og UC SYD udbyder uddannelsen på Campus Esbjerg med studiestart 1. september, oplyser man i en pressemeddelelse.

Den nye sundhedsadministrative koordinatoruddannelse skal imødekomme et mere komplekst sundhedsvæsen. Fremtidens sundhedsadministrative medarbejder vil være bindeleddet mellem borger og sundhedsvæsen og have en mangesidig koordinerende funktion i forhold til både patientforløb og koordinering af drift.

Det kræver en gymnasial eksamen eller en erhvervsuddannelse at blive optaget på uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator. På den nye uddannelse får de studerende mere tid til at fokusere på fagene i uddannelsen kombineret med praktikperioder.

rwe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce