Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ny udgivelse: René Holm er kommet i blå bog

René Holm soloudstiller netop nu hos Galleri Benoni i København med "Silence". Udstillingen er en række oliemalerier, der tager udgangspunkt i en rejse til Tjernobyl sidste år. I mellemtiden har han dog også fundet tid til at arbejde på sin bog, der netop er kommet fra trykkeriet.

Tre soloudstillinger og lidt til er nu samlet i én og samme bog. Blå bog.

Annonce

Meget kan man sikkert sige om kunster René Holm, men at han ikke skulle være produktiv, er i hvert fald ikke blandt dem.

Der er altid gang i et maleri, en installation, en rejse, en tankerække. Men for nu har han dog valgt at skue tilbage, gøre holdt, trække vejret ind. Men det har selvfølgelig også resulteret i noget, der er jo det der med produktiviteten.

Denne gang er det en flot - og blå - bog, der samler tre års produktion med malerier, neon-værker, akvareller, grafiske tryk og keramik i ét og samme værk. Det er blandt andet René Holms tre soloudstillinger i ind- og udland fra hans såkaldte ’blå periode’.

- Jeg har jo arbejdet med den her preussiske blå, eller Berliner Blau om man vil, gennem flere år nu. Det var egentlig ikke meningen fra begyndelsen, at den blå periode skulle fylde så meget, men sådan blev det altså, smiler René Holm, da avisen møder ham i hans atelier i Esbjerg.

- Det har været en markant periode for mig som kunstner, og det er specielt at definere rammerne om sit arbejde på den måde. Det giver på den ene side nogle begrænsninger, men det giver også et særligt fokus, og det har været spændende at fordybe sig i en farve, der har så mange muligheder, siger René Holm og fortsætter:

- Ved stort alle mine andre udstillinger, i hvert fald mine solo- og museumsudstillinger, har jeg lavet et katalog op til. Men det har jeg ikke fået gjort i forbindelse med de her værker, og så opstod idéen med at samle dem i én og samme bog, selvom det har været lidt af et puslespil, fortæller René Holm, der, som mange læsere vil vide, i øvrigt har et helt særligt forhold til Berlin, hvor han bor og arbejder mange måneder om året.

Lokale med i produktion
Den nye bog, der bærer den direkte titel ”if you think you can do it better,
then fucking do it yourself”, er dog trykt og udgivet i lokalområdet.
Lokale Red Star har skudt billeder af de mange flotte værker, Rosendahls har stået for at trykke bogen, mens det er Lars Dyhr, der sammen med sin kone er indehaver af Forlaget Guldager i Ansager, som har sørget for at få den blå bog ud i den hvide verden.

- Det er ingen billig omgang, og jeg bliver heller ikke rig på at sælge bøger. Men det er vigtigt for mig at få dokumenteret de tre år både professionelt og personligt, og det er, synes jeg i al beskedenhed, lykkedes på en rigtig fin måde via bogen, siger René Holm.

FAKTA
René Holm nye blå bog viser værker fra soloudstillingerne: DARKNESS på Trafo Museet i Polen,2018, YOU LIKE WHAT YOU SEE hos Galleri Benoni i København,2019 og LIVING IN A BOX hos Galleri Franz Pedersen 2019 / 2020 i Horsens og fra gruppe-udstillinger i Danmark og Tyskland. Den 132 sider store bog med hard cover indeholder foto af 74 værker. René Holm har fremstillet to Linoleumssnit / Særtryk til sin nye bog. Trykkene er hver især trykt i en eksklusiv edition på 25 styk med unika kunstnerskønhedsfejl, så hvert tryk har sine særheder. Disse tilbydes udelukkende til en særpris sammen med den nye bog. Bogen kan for øjeblikket bestilles på www.galleribenoni.dk, www,gfranzp.dk og www.reneholm.dk eller købes lokalt hos Varmings Boghandel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce