Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nye tider: Bilhuset Esbjerg skifter gear

Michael T. Petersen (til venstre) og sønnen Jonas er klar til fremtiden. Bilhuset Esbjerg har skiftet fokus fra nyvognsmarkedet og har nu speciale i nyere brugte biler samt eftermarkedsdelen på disse.

Bilhuset Esbjerg satser nu på at være et multihus med flere gear end tidligere.

Annonce

Bilhuset Esbjerg er kørt ind i 2020 med et anderledes set-up og et nyt fokus. Hvor forretningen tidligere har haft øjnene stift rettet på nyvognsmarkedet med blandt andet Citroën og Opel, så har Bilhuset Esbjerg fra den 1. januar 2020 valgt ny retning for virksomheden. En retning, der blandt andet betyder mere udvikling af værkstedet.

- Efter en lang årrække som mærkeværksted er det tid til at prøve kræfter med noget helt nyt. Derfor er vi fra den 1. januar 2020 blevet en selvstændig forretning, der ønsker at koncentrere sig om salg af nyere, brugte biler samt service af alle bilmærker, siger administrerende direktør Michael T. Petersen.

Han forklarer, at Bilhuset Esbjerg fremover bliver et multihus, der kan rigtig mange ting - udover at sælge biler. Der er blandt andet indgået en aftale med værkstedskæden CA Christensen, som ejer Au2parts reservedele i Danmark og er leverandør af dele og udstyr til alle bilmærker.

I den forbindelse er Bilhuset også blevet en del af au2parts No-Name værkstedskoncept, hvor det er muligt at skræddersy et koncept efter præcis de ønsker og behov, som Bilhuset Esbjergs eget værksted har.

Derudover har Bilhuset Esbjerg også for ganske nyligt indgået en aftale med en meget stor bilforhandler, som repræsenterer mere end 12 nyvognsmærker i deres mange bilhuse.

Stod fast på værdier
Det er ingen hemmelighed, at Bilhuset Esbjerg har været igennem en turbulent tid de seneste år.

Da huset stod fast på nogle vestjyske værdier, man ikke ønskede at give køb på samt kun ønskede at drive forretning fra Esbjerg, så valgte importøren, Interdan, at opsige samarbejdet med Bilhuset Esbjerg.

- Det har selvfølgelig været specielt, men der er nogle grundlæggende ting, som vi hernede står fast på og ikke går på kompromis med. Det har jeg det ærlig talt godt med, selvom det har haft betydning for vores forretningsmodel, siger Michael T. Petersen.

Som tidligere oplyst i Ugeavisen Esbjerg, har Bilhuset Esbjerg også underskrevet en hensigtserklæring omkring et nyt bilmærke til huset. Der er dog opstået den udfordring, at den nuværende forhandler ikke ønsker at frigive mærket før opsigelsen af kontrakten udløber engang i 2021.

- Det har vi ikke lige prøvet før, men sådan er det. Intet er statisk, så hvem ved, hvad der sker i branchen. Men vi tager selv den endelige beslutning til den tid, siger Michael T. Petersen, der nu glæder sig over, at Bilhuset Esbjerg er et frit værksted, der kan køre i lige præcis den retning, man selv ønsker.

Søn er med ombord
Selvom mange tror, at Bilhuset Esbjerg kun sælger biler, er det langt fra tilfældet.

- Vi har et stort værksted, et skadescenter, egen klargøringshal og en afdeling til rudeskift, så vi er meget mere end en bilhandler, fortæller Michael T. Petersen og fortsætter:

- Jeg vil faktisk sige, at vi er født bilfolk. Vi har benzin i blodet og elsker alt, hvad der har med biler at gøre. Det håber jeg også, at vores kunder kan mærke, når de kommer herind.

I de seneste tre år har Michael T. Petersens søn, Jonas, også været en del af firmaet. Og på sigt er det planen, at Jonas også bliver en større og større del af ledelsen.

- Jeg er udlært i bilbranchen, men var lige ude og prøve kræfter med offshore-branchen i fire år. Jeg trives dog helt vildt med at være tilbage og glæder mig til fremtiden. Og det er også spændende at arbejde sammen med min far, smiler Jonas.

CITAT: Med den nye aftale kan vi tilbyde biler fra alle mærker, som ikke er mere end 6-10 måneder gamle. Det betyder, at det er biler med nyvognsgaranti og ganske få kilometer på bagen. Skulle der være et ønske om en fabriksny bil, fremskaffer vi også gerne den uanset mærke og model.
Michael T. Petersen, administrerende direktør Bilhuset Esbjerg

CITAT: Det er dejligt at dele sin lidenskab med sin søn, og Jonas har gjort det rigtig flot i de år, han har været her. Det er også rart at opleve, hvordan Jonas ser tingene med lidt yngre øjne. Jeg er sikker på, fremtiden for Bilhuset Esbjerg er god.
Michael T. Petersen, administrerende direktør Bilhuset Esbjerg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Del dit Esbjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Så kom solen - endelig!

Ugeavisen Esbjerg

Sommertid er istid

Annonce