Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nye tider: Kunsten at vende et streetfood

Dan Lia Christensen vil ikke bare åbne en kopi af det gamle Street Food Esbjerg. Måske får stedet et nyt navn, helt sikkert får det en ny indgang ud mod Kongensgade.

Gå aldrig tilbage til en fuser, siger man. Men den slags bider ikke på Dan Lia Christensen. Han vil forvandle det konkursramte Street Food Esbjerg til en succes.

Annonce

Dan Lia Christensen går alene rundt i Street Food Esbjerg. Han går om bag baren, men der er ikke nogen at servere for - endnu. Boderne er tomme. Lukkede på grund af den konkurs, der ramte Street Food Esbjerg tilbage i juni.

Nu har Dan Lia Christensen fået nøglerne til stedet. Han har købt konkursboet og skrevet under på en ny lejeaftale for Street Food Esbjerg. Men han må vente til næste år med at genåbne Esbjergs streetfood. Forklaringen får du her:

Dan Lia Christensen var sidste år en del af et succesfuld partnerskab med Kristian Prisfeldt. Sammen drev de diskoteker i flere provinsbyer, men den 1. januar solgte Dan Lia Christensen sine andele i seks diskoteker – i Esbjerg var det: James Bond, Underground og Pionerbar - og trak sig fra branchen. Som en del af handlen underskrev Dan Lia Christensen en konkurrenceklausul – det er den, der gør, at han må vente til næste år med at genåbne streetfood.

Men Dan Lia Christensen har også nok at se til. I februar blev han far til Merle.

- Jeg har jo været heldig. Jeg har jo gået hjemme det første halve år af hendes liv, siger han.

Nu er han igen i gang med at bruge sin tid på forretningen, og der bliver brug for alle døgnets timer, hvis han både skal være far og få succes med et konkursramt streetfood.

- At ændre et førstehåndsindtryk kommer til at tage lang tid. Så derfor føler jeg at min opgave er endnu sværere, for kunderne har dannet sig et billede, og det er gået konkurs en gang. Men jeg kan mærke på mig selv og den ild jeg har, at hvis jeg kan skabe nogle oplevelser, så tror jeg på, at folk bliver ved med at komme, siger Dan Lia Christensen.

Han har talt med den tidligere streetfood-direktør Søren Gaj Nielsen, og han er taknemmelig for det forarbejde den tidligere direktør og de tidligere ejere har gjort.

- Jeg har regnet baglæns, og for enden af den formel føler jeg, tingene ser fornuftig ud, fordi Søren og hans partnere har taget den store investering. Nulpunktet er helt anderledes for mig, og de boder jeg får ind, i forhold til dem, der var i det gamle setup, siger Dan Lia Christensen.

Men det er blot en del af grunden til, at han tror på, at han kan gøre streetfood til en esbjergensisk succes.

- Den bedste investering, jeg nogensinde har gjort, var i det dårligste lokale i Esbjerg. Det var Skolegade 20 på 1. sal. Nu har vi haft Havana/Rustik i otte år, og det har været den bedste investering, jeg nogensinde har lavet. Man skal jo se noget, andre ikke ser, siger Dan Lia Christensen.

Men bare fordi han kommer fra diskoteksverdenen, skal man ikke forvente, at det nye streetfood bliver Esbjergs nye partysted.

- Nej det er ikke meningen. Det er meningen, at det skal være mangfoldigt, og så kan det godt være, at der kommer en dj og spiller i forområdet, når boderne er lukket ned en lørdag aften, eller at der kommer nogle og spiller live i gårdhaven. Nogle af de ting, jeg har prøvet før, som jeg ved virker, vil jeg forsøge at komme ind i streetfood, siger den nye streetfoodejer.

Oplevelser bliver nøgleordet.

- På diskotekerne skulle vi skabe oplevelser, der gjorde, at folk synes, det var anderledes at komme denne fredag end forrige fredag. Det er nogle af de mønstre, jeg gennem 20 år har arbejdet på at blive bedre til, og det er noget af det, jeg tager med. Når det er sagt, er det en hel anden målgruppe herinde. Der er ikke så høj musik, der er ikke så meget, der blinker. Så jeg skal pille mønstrene ud og putte dem på en anden flaske. På et streetfood kommer der børnefamilier, som jeg selv er en del af nu, og det første jeg tænkte var, at jeg vil have mulighed for, at man kan køren en barnevogn fra Kongensgade og ud i gårdhaven, det kan man ikke nu, siger Dan Lia Christensen.

Og så kigger han sig over skuldrene bagud mod Street Food Esbjergs indgang i Kongensgade. Der kom 80 procent af gæsterne fra, men foyeren og de 400 forreste kvadratmeter af streetfood var samtidig stedets akilleshæl.

- Jeg spurgte på et tidspunkt Søren (Gaj Nielsen red.): Hvis du skulle have noget anderledes, hvad skulle det så være? Forområdet, svarede han.

- Det bedste, man kunne gøre, var at vende hele streetfood om, det kan man ikke, men man kan dog gøre noget. To tredjedele af mit budget bliver brugt i forområdet. Baren bliver flyttet, så man kan se den udefra. Der går for lang tid, hvis man kommer ind fra Kongensgade, inden man møder et menneske. Der er alt for mange muligheder for at nå at vende om, siger Dan Lia Christensen, der også har tænkt sig at tage fat på endnu et af de kritikpunkter, han har hørt fra de tidligere gæster, siden han på Facebook offentliggjorde, at han overtog streetfood.

- Det er streetfood, så man skal ikke have restaurantpriser. Jeg har et tal i hovedet, man skal kunne komme ind og købe en ret og noget at drikke for under 100 kroner. Det, synes jeg, er billigt. Det kan man ikke gøre på Torvet. Der koster det meste omkring 150, og hvis du skal have noget at drikke bliver det 200, siger Dan Lia Christensen.

Han er allerede i gang med at sætte det hold, han skal samarbejde med for at gøre streetfood til en succes. Han leder efter en barchef/driftchef, og som nøgleperson skal han også bruge en til at styre stedets indsats på de sociale medier - en kommunikationsansvarlig. Derfor har han hverken et nyt navn til streetfood Esbjerg eller en mission for virksomheden på plads.

Det skal personalet være med til at udforme. Dan Lia Christensen ved, at deres forståelse og engagement bliver afgørende for det nye streetfoods succes.

- Man kan være nok så dygtig til at træne folk og fortælle dem om ens filosofi og mission, men det må heller ikke blive for indviklet. For når man er Liselotte på 18 år, er det knap så meget mission, vision og værdisæt, hun tænker på. Der er nærmere, at hun har lektier for, og at kæresten er skredet. Det farlige ved det er, at Liselotte sidder helt ude i entreen, som den første gæsterne møder. I det øjeblik Lars kommer ind ad døren, afhænger hele virksomhedens filosofi og værdiskabelse, af det førstehåndsindtryk Liselotte giver. Det må ikke være sværere for Liselotte at vise din strategi, end at det kan stå på en serviet. Der er tre ting, hun skal gøre. Det kan være hun skal sige hej, smile og give hånd. Hvis du kan gøre det for hver eneste medarbejdere, så alle i det øjeblik, de møder Lars, ved, hvad de skal. Det hele ender ud i, at alle ved, hvad de gør og hvorfor. Så begynder du at arbejde med oplevelser, og så begynder tingene at hænge sammen, for så ved alle, hvordan de gør en forskel, siger Dan Lia Christensen.

Så kigger han op fra baren. Hans kæreste Karen Fromm-Christiansen kommer ind ad døren. Hun har Merle på seks måneder med. Dan Lia Christensen tager hende på armen, og så bliver ilden i hans øjne til kærlighed.

Dan Lia Christensen vil ikke bare åbne en kopi af det gamle Street Food Esbjerg. Måske får stedet et nyt navn, helt sikkert får det en ny indgang ud mod Kongensgade.
Dan Lia Christensen vil ikke bare åbne en kopi af det gamle Street Food Esbjerg. Måske får stedet et nyt navn, helt sikkert får det en ny indgang ud mod Kongensgade.
Dan Lia Christensen vil ikke bare åbne en kopi af det gamle Street Food Esbjerg. Måske får stedet et nyt navn, helt sikkert får det en ny indgang ud mod Kongensgade.
Dan Lia Christensen vil ikke bare åbne en kopi af det gamle Street Food Esbjerg. Måske får stedet et nyt navn, helt sikkert får det en ny indgang ud mod Kongensgade.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce