Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nyt campus skal give studiebyen Esbjerg medvind

SDU's nye campus i Esbjerg bliver bygget sammen med UC Syd på Degnevej. Foto: Niels Husted
Esbjergs uddannelsesinstitutioner oplever stilstand i ansøgertallet. Hos SDU håber man på, at byens nye campus kan ændre på det.

Coronapandemien har ændret den nærmeste fremtid for mange unge danskere, der har vekslet et planlagt sabatår med en direkte billet til en videregående uddannelse. I Esbjerg har uddannelsesinstitutionerne dog ikke oplevet, det annoncerede ansøgerboom.

- Vi kæmper med et lidt vigende befolkningstal, så jeg vil sige, at det er gået fint nok. Vi ville selvfølgelig gerne tiltrække endnu flere, men når man tænker på befolkningstallet i regionen, er det godt at holde skansen, fortæller Ole Skøtt, campusleder på SDU i Esbjerg, der har stort set status quo i ansøgningerne til universitetets bacheloruddannelser, mens der har været et markant fald på kandidatuddannelsene.

Midt i november står SDU's nye campus dog færdigt i Esbjerg, og så flytter SDU ind på Degnevej og bliver nabo til UC Syd. Det er første gang i Danmark, at en professionshøjskole og et universitet skal bo i samme bygningskompleks. De to uddannelsesinstitutioner skal blandt andet dele auditorium, bibliotek og fredagsbar, og de synergier, det vil skabe, er der store forventninger til.

Annonce

Bedre studiemiljø

- Hvis man ser på, hvordan byen ser på UC Syd og SDU, vil det skabe et fokus på, at der sker noget nyt. SDU har ikke været så synlige i byen, og jeg tror, der bliver et bedre studiemiljø, der gør det mere attraktivt at være studerende i Esbjerg for alle. Det er for mig at se en væsentlig drivkraft, siger Ole Skøtt, der også forventer, at byen med det nye campus vil få nye uddannelser.


Når man hjælper de unge til at tage en uddannelse i Esbjerg, gør man det mere sandsynligt, at de bliver i regionen. Det er nemmere at holde på nogen end at tiltrække dem udefra.

Ole Skøtt, campusleder på SDU i Esbjerg


Allerede i dag arbejdes der på at opfylde byens ønske i forhold til at tiltrække en jurauddannelse, og når SDU flytter sammen med UC Syd, vil der også blive et nyt fokus på at give de studerende fra UC Syd nye muligheder for at tage en kandidatuddannelse.

- Vi arbejder hele tiden på at finde ud af, hvad vi kan finde af nye uddannelser. Vi kigger på om vi kan lave kandidatuddannelser, så professionsbachelorerne fra UC Syd kan fortsætte hos os, siger Ole Skøtt.

Ansøgertal

SDU i Esbjerg havde i år 327 ansøgninger til universitetets to bacheloruddannelser.

De foregående fire år har tallet heddet: 327, 325, 338 og 385

Universitetets toårige kandidatuddannelse havde 612 ansøgninger.

De foregående tre år har tallet heddet: 829, 697 og 727.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Når han ikke træder mere, så ved jeg, at han sidder og lytter efter traktorer

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Miss Sunshine er selvskrevet: Man kan godt både have vundet All England og VM i badminton og være god til golf

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Charlotte og Jean har lavet en creme de la creme fodcreme

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år med taekwondo i city

Ugeavisen Esbjerg

Ny plade og sjove mænd

Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Annonce