Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nyt par tager over i Guldager Forsamlingshus

Thomas Frost og Lars Krogh overtager Guldager Forsamlingshus. Foto: Tue Sørensen
Den 1. august genåbner Guldager Forsamlingshus. Et nyt forpagterpar tager over, og mens de stadig vil være kendt for den gode madkvalitet, vil de også sætte deres eget præg på forsamlingshuset.

Genåbning: Hvordan får man et liv i restaurationsbranchen til at gå hånd i hånd med et parforhold? Den 41-årige Thomas Frost har tumlet med det spørgsmål mange gange i sit liv, og han har ofte nået til konklusionen, at det gør man ikke.

Derfor har han flere gange vendt den branche ryggen, som han først lærte at kende, da han arbejdede på restaurant i Berlin og senere blev klogere på, da han åbnede en restaurant i Italien med sin daværende kæreste.

Tilbage i Danmark, i 2008 blev Thomas Frost ansat af Thomas Lillerøj i Guldager Forsamlingshus som kok.

Annonce

- I Italien begyndte jeg at lave mad, men jeg har lært meget af Thomas Lillerøj, fortæller Thomas Frost, der flere gange sagde farvel for at begynde igen under Thomas Lillerøj i Guldager.

Goddag, farvel, goddag

Til sidst lignede det en endelig afsked, da Thomas Frost fik et job med faste arbejdstider som kok hos EfB Elite. Men der manglede noget i hans arbejdsliv.

- De glade mennesker, de tilbagemeldinger du får efter en god aften. Det er den samme glæde, der driver det for mig i dag. Glæden kommer, når aftenen er overstået. Du kører på adrenalinen, og når det er slut kommer belønningen, siger Thomas Frost.

Siden 2012 har han dannet par med den 52-årige Lars Krogh, og det var en ufrivillig ændring i hans liv, der nu gør, at svaret på det store spørgsmål kan blive et andet.

Lars Krogh har brugt de seneste 24 år på at arbejde for Rambøll, og det er først og fremmest foregået bag et skrivebord, hvor han tilbage i december blev opsagt.

- Jeg har faktisk haft et ønske om at prøve noget helt andet. Et ønske om noget mere fysisk, hvor jeg ikke skal sidde på et kontor hele tiden, fortæller Lars Krogh, der så en mulighed i at gøre Thomas Frosts passion for kokkefaget til et fælles projekt, da Tanja og Thomas Lillerøj stoppede som forpagtere på Guldager Forsamlingshus.

- En af grundene til, at det ikke gik sidst, var jo, at Thomas arbejdede i alle weekenderne, og så kunne jeg sidde alene hjemme, siger Lars Krogh.

- Jeg vil næsten sige, at det er en nødvendighed, at vi gør det sammen. Vi har lovet hinanden, at vi stadig skal give os tid til, at vi kan tage i sommerhus på Fanø. Der skal være plads til at holde fri sammen. Og det kan vi, fordi det er et fælles projekt, siger han.


Jeg har flere gange prøvet at lægge det væk for at få 7-14 job.

Thomas Frost


Og selv om han ikke har skrællet mange kartofler i sit liv, og da slet ikke har stået bag gourmetanretninger, så har han andet at byde ind med som halvdelen af det nye forpagterpar på Guldager Forsamlingshus.

- Selvfølgelig skal Thomas stå for maden, for vi har hver vores kompetencer. Jeg er meget struktureret, og jeg kan finde ud af det med økonomien og indretningen, siger Lars Krogh.

- Mit domæne er køkkenet, og så kommer Lars til at bruge tiden på alt det udenom, forklarer Thomas Frost, der er godt i gang med både at ansætte endnu en kok og sammensætte den nye menu på Guldager Forsamlingshus.

- Det bliver mad lavet fra bunden. Det er friske grøntsager og ikke fra en pose. Lagkagebunden er lavet af mig og ikke af Karen Wolff. Hun kan lave mange, men mine er bedre, siger han og forklarer, at det nye værtspar lægger særlig vægt på at skabe et all inclusive-koncept.

- Når gæsterne sætter sig til bords, har vi aftalt en pris, og der kommer ikke pludselig en ekstraregning for tændstikker og isvand.

Det nye forsamlingshus

Den 1. august slår Thomas Frost og Lars Krogh dørene op for festlokalerne i det nye Guldager Forsamlingshus, men allerede nu kan der bookes selskaber og bestilles dinner transportable til festen derhjemme på www.guldagerforsamlingshus.dk

Til den tid vil gæsterne opleve nyindrettede og moderniserede selskabslokaler. Også køkkenet vil blive moderniseret.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bagerdatter bestod med ros

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Breakdance får sin egen festival

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Fællesskab for de flamboyante

Ugeavisen Esbjerg

Skilte i tre generationer

Ugeavisen Esbjerg

"Mister Gegenpress" har ikke plads til tøsedrenge

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Esbjerg

Ol på ETAC

Ugeavisen Esbjerg

Entreprenør-gigant køber sig ind i NemByg for 41 millioner

Ugeavisen Esbjerg

50-års jubilæum: Løvenkrands og Strandby tager SGI-afsked mod EfB

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det blev svært at vedligeholde løsere relationer

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Svært at stå op om morgenen med virtuel undervisning

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Uden corona havde jeg ikke oplevet den gensynsglæde

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det hele blev sat på prøve under corona

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg kan tælle traditioner og begivenheder, der faldt til jorden, indtil jeg får gråt hår

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg har lært at være mere åben

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Vi gik glip af gallaen

Ugeavisen Esbjerg

Jens Peder Hansen får sin vej

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Corona har forandret helt vildt meget, føler jeg

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg går ud af gymnasiet med en vinderfølelse

Ugeavisen Esbjerg

Træer til evigheden

Ugeavisen Esbjerg

Lanternen tager form

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Gymnasiet lærer én en del om sig selv

Ugeavisen Esbjerg

Håndværkerbutik gør sig flyveklar på Ørnevej

Annonce