Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Oliepioners selskab satser også grønt

Marianne og Henning G. Kruse ved den officielle indvielse af den nye forplads ved Musikhuset Esbjerg, som Henning G. Kruses Fond har skænket musikhuset og Esbjerg. Henning G. Kruses holdingselskab er blevet delt op i tre, så datteren Marianne og sønnen Lars har fået hver sit selskab ved siden af faderens. Kruses holdingselskab vil investere mere grønt i fremtiden, fremgår det af en pressemeddelelse om regnskabet for Henning G. Kruse Holding. Foto: Niels Husted
Henning G. Kruses Holdingselskab flytter investeringer til innovative grønne virksomheder.

Erhverv: Sidste år blev oliepioneren Henning G. Kruses selskab Henning G. Kruse Holding delt i tre, så Henning G. Kruses to børn – Marianne og Lars Kruse – fik hver sit selskab ved siden af Henning Kruses eget. Både Marianne og Lars Kruses selskaber er kommet godt igennem 2020 med overskud på henholdsvis ni og fem millioner kroner før skat. Henning G. Kruse må i Henning G. Kruse Holding derimod notere et mindre overskud på 4,5 millioner kroner før skat.

De røde tal hænger til dels sammen med tilpasninger i forbindelsse med opdelingen af firmaet i tre. Desuden er selskabet som ventet også påvirket negativt af Covid-19 pandemien. Det hele er dog ikke værre end, at også Henning G. Kruse Holding i løbet af de første uger af 2021 allerede er tilbage i plus. Desuden er selskabets betydelige merværdier i Westcoast Real Estate, der administreres af REKA, Varde, ikke medtaget i regnskabet, oplyser Henning G. Kruse Holding i en pressemeddelelse.

Annonce

Grønnere retning

Henning G. Kruse Holdings normale investeringer i virksomhedsobligationer har ikke givet det forventede udbytte. Derfor drejer Henning Kruses selskab nu investeringerne i retning af mere langsigtede og bredere investeringer i teknologiske, grønne virksomheder.

- Vi har efter 2020-resultatet en egenkapital på 104 millioner kroner, og den skal i højere grad investeres i for eksempel udviklingen af intelligente produkter på miljø-området, oplyser Marianne Kruse, der er medlem af direktionen i Henning G. Kruses 100 procent ejede holdingselskab.


Vi har efter 2020-resultatet en egenkapital på 104 millioner kroner.

Marianne Kruse, Henning G. Kruse Holding.


Kruse-familien er med i Esbjerg Brygge Invest A/S. Via investeringsselskabet og et fællesejet selskab har familien Kruse engagementer i en halv snes danske virksomheder, oplyser advokat Peter Kirk Larsen, formand for investeringsselskabet.

Donationer for millioner

En del af Henning G. Kruses formue ligger i Henning G. Kruses Fond, som sidste år præsterede et resultat, der gjorde det muligt at donere i alt 9,8 millioner kroner væk. De fleste af pengene gik til Musikhuset Esbjergs nye forplads – Henning G. Kruses Plads, men der var også donationer til blandt andet spektrumprojektet i Esbjerg Ø.

Henning Kruse stod bag Esbjerg Oilfield Services, som på et tidspunkt talte omkring 1.000 medarbejdere. og han var også blandt ejerne af rederisuccessen Esvagt, indtil stifterne solgte rederiet. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce