Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Opera laver festival ud af corona-situation

Under Den Ny Operas festival dækkes op til synnejysk kaffebord, der er en corona-tilpasset udgave af Figaros Bryllup og tyve minutters morgensang i Musikhusets foyer hver dag. Blandt meget andet.
Annonce

I den her sommer skulle Den Ny Opera have spillet Mozarts opera "Figaros Bryllup" i Musikhuset Esbjerg og på Folketeatret i København med stort orkester, fuld scenografi og store sangere, men så kom Covid-19, og produktionen måtte aflyses. Men i stedet for at gøre de kunstneriske kræfter arbejdsløse, har Den Ny Opera arrangeret en festival med 15 større eller mindre arrangementer, som finder sted fra den 21. til den 30 august i Musikhuset og er tilrettelagt, så de kan tilpasse sig de til enhver tid gældende restriktioner.

Blandt de mange skønne arrangementer er "Rester af et Bryllup" fredag den 21. august, en forkortet, corona-ramt særudgave af "Figaros Bryllup" med klaver. Herefter følger blandt andet "italiensk mad og italienske operahits", "længselsfulde 1600-tals sange og norsk folkemusik", "løssluppen barok/folkemusik jam session med åben bar" og "Schubertiade - sange af Franz Schubert og Robert Schumann m.fl".


De fleste arrangementer foregår i Musikhuset Esbjerg, men der er også afstikkere til Treenighedskirken, Ribe Domkirke og Ribe Kunstmuseum.

Den Ny Opera


Et af de store tilløbsstykker bliver helt sikkert "Synnejysk Kaffebord" - lørdag den 22. august - med sange og røverhistorier fra grænselandet (på synnejysk) til en entrepris på 175 kroner inklusiv kage.

Og så er det ikke kun Phillip Faber, der kan lave fælles morgensang, Den Ny Opera kan også. Så hver dag under festivalen vil der klokken 10 være tyve minutters morgensang i Musikhusets foyer.

Corona har ødelagt meget, men den skal ikke ødelægge Den Ny Operas humør. Prisen for et partoutkort inklusiv maden/kagerne ved de tre arrangementer, hvor den slags indgår, er 900 kroner. Billetter og partoutkort kan købes på www.dennyopera.dk. Her kan man også studere programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce