Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Pårørende til demente skal forkæles

Sangerinden Signe Juhl er blandt dem, der kommer og underholder. Arkivfoto: Tue Sørensen.
Corona-nedlukningen af tilbud til demente og forbud mod at besøge dement familie på plejehjemmene har gjort det ekstra presset at være pårørende. Nu skal de forkæles.
Annonce

Aflastning: Det er hårdt indimellem at være pårørende til en dement. Det er også svært at have en dement pårørende i en plejebolig. Men det blev for alvor hårdt, da corona ramte Danmark,  og tilbuddene til demente lukkede ned, så både demente og pårørende var bundet til deres hjem på grund af risiko for smitte. Og da pårørende til demente i en plejebolig ikke længere måtte besøge deres demente mand eller kone på grund af smittefare. Der var med andre ord ingen aflastning i den tid.

Det vil Aflastningstjenesten gerne anerkende og har søgt Sundhedsstyrelsen om midler til tre gratis arrangementer for ægtefæller til demente. Tilbud om nogle gode timer med underholdning og en frokost.

Alle arrangementer foregår fra klokken 10-14. Det første er den 22. september med underholdning af revyforfatter, revyskuespiller og direktør for Sønderborg Sommer Revy, Leif Meibom. Derefter er der en frokost-portionsanretning, og efter maden kommer musikterapeut Annette Majlund og fortæller om, hvad musik gør ved os som mennesker.


Tilmelding skal ske senest 14 dage inden arrangementet til Ingrid Bang på telefon 23355210.

Fra artiklen


Annonce

Signe Juhl synger

Den 7. oktober finder det næste pårørende-arrangement sted. Denne gang også med velkomst og kaffe, hvorefter sprogforsker Michael Ejstrup leverer et underholdende foredrag om vores sprog og dialekter. Efter en frokost fortsættes med den konservatorieuddannede sangerinde Signe Juhl Jensen, der synger kendte sange.

Det sidste arrangement er den 11. november, hvor Alice Solveig Nielsen fra Syvkanten  fornøjeligt vil fortælle H.C. Andersen eventyr. Efter en frokost vil Helge Engelbrecht underholde med musik og små anekdoter fra sit liv med musik.

Alle arrangementer holdes på KFUM, Kirkegade 70. Man kan tilmelde sig et eller flere arrangementer. Der er plads til 100 deltagere per arrangement, og lokalerne lever op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Tilmelding skal ske senest 14 dage inden arrangementet til Ingrid Bang på telefon 23355210 eller www.ingrid@aflastningstjenesten.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce