Annonce
Ugeavisen Esbjerg

P-hus-kritikere imødekommes med dialog og borgermøder

Fra venstre står Kurt Andersen, formand for Boldesager Beboerforening, Reni Hatting, formand for Cyklistforbundet i Esbjerg og Line Britt Madsen talsmand for en række forældre på Boldesager Skoler. Sammen klagede de over en manglende miljøvurdering i forbindelse med udvidelsen af p-hus i Nørrebrogade. Nu bliver de hørt på en række dialogmøder. Foto: Tue Sørensen
Udvidelsen af p-huset i Nørrebrogade blev mødt af en række kritiske høringssvar. Høringsperioden er overstået, men Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus tager alligevel en runde mere for at imødekomme kritikerne.

Parkeringshus: Fem dialogmøder og et efterfølgende borgermøde, skal sikre at det kommende p-hus får et godt forhold til omgivelserne.

- Vi synes, det er vigtigt, og vi har ønsket at møde dem i øjenhøjde, så vi kan lytte til, hvad de har på sinde, mens vi helt faktuelt kan italesætte analyser og fakta, siger projektchef Christian Werner Jensen, Sydvestjysk Sygehus.

Dialogmøderne er også en reaktion på den klage fra blandt andre Boldesager Beboerforening, Cyklistforbundet og forældre til elever på Boldesager Skole over, at kommunen og regionen i første omgang vurderede, at byggeriet kunne gennemføres uden at der blev lavet en miljøundersøgelse. På baggrund af klagen valgte Esbjerg Kommune i første omgang at meddele klagerne, at kommunen alligevel ville gennemføre undersøgelsen, men siden har man ændret den beslutning endnu engang.

Annonce

- Vi lægger i stedet op til at lave en VVM-screening for blandt andet trafikafvikling, bygningens udformning og skyggeforhold. Så går vi i dialog med borgerne, så de kan være med i hele processen, hvis det viser sig ikke at være tilstrækkeligt, kan der laves en fuld miljøkonsekvensrapport. Om det er nødvendigt, vil vi afvente at se, siger Karen Sandrini (S), formand for kommunens plan- og miljøudvalg og forklarer, at hun er tilfreds med løsningen med at lave de omtalte screeninger:

- Det er jeg, for det er de ting, borgerne bekymrer sig om, vi får kigget på.


Det koster mange millioner at bygge sådan et sygehus, og i forhold til sygehusbyggeriet og parkeringshuset er sikring af skolevej og bløde trafikanter småpenge. Det er flovt, at det ikke er tænkt ind fra begyndelsen, siger hun.

Reni Hatting, formand for Cyklistforbundets lokalafdeling i Esbjerg


Lange udsigter for en cykelsti

Reni Hatting er som formand for Cyklistforbundets lokalafdeling i Esbjerg en af de borgere, der nu er inviteret til dialogmøde, og selvom hun roser kommunen og sygehuset for initiativet, er hun også skeptisk:

- Jeg var lidt i tvivl om, hvorfor vi blev indkaldt til dialogmødet. Skal vi nu have en sludder for en sladder, så de kan lukke munden på os, spørger Reni Hatting og understreger, hvad der fra hendes perspektiv er væsentligt:

- Sygehuset ligger inde i byen, og så er man nødt til tilpasse forholdene efter det. De er nødt til at tænke over, hvilke konsekvenser sådan et supersygehus får for forurening og trafik. Det koster mange millioner at bygge sådan et sygehus, og i forhold til sygehusbyggeriet og parkeringshuset er sikring af skolevej og bløde trafikanter småpenge. Det er flovt, at det ikke er tænkt ind fra begyndelsen, siger hun.

Møderne bliver ikke en sludder for en sladder, lover udvalgsformand Karen Sandrini, der sammen med formanden for teknik og miljøudvalget Søren Heide Lambertsen (V) selv vil være tilstede til det kommende borgermøde.

- Vi sidder to formænd for at finde de bedste løsninger sammen med borgerne. Jeg er sikker på, der er mulighed for at lave om på tingene, ellers skal vi ikke lave sådanne dialogmøder, siger Karen Sandrini.

Et af de temaer, der vil blive bragt op på dialogmøderne og borgermødet vil være trafikken i Nørrebrogade, det er Line Britt Madsen garant for. Hun var medunderskriver på den omtalte klage på vegne af forældre til børn på Boldesager Skole.

- Umiddelbart virker det grundigt og imødekommende med dialogmøderne, så det er jeg glad for. Vi er jo rigtig glade for at blive inddraget, men det vigtigste for mig er trafikken. Det svære er så, at det allerede i dag er et kæmpe problem. Om det skyldes p-huset eller udvidelsen af sygehusets aktiviteter, ved jeg ikke, men trafikken er i hvert fald øget, siger hun.

Spørgsmålet er så om en udvidelse af et parkeringshus kan føre til bedre trafikforhold i Nørrebrogade.

- Vi kan ikke tilføre midler i forhold til trafikale forhold, men vi kan afdække problemstillingerne omkring p-huset, lyder det fra sygehusets Christian Werner Jensen.

Og heller ikke fra politisk hold, er der i første omgang hjælp at hente i forhold til den sag.

- For cyklister er Nørrebrogade ikke velegnet. P-huset ændrer ikke på det. Det vil stadig være en dårlig vej at cykle på, og jeg har ikke nogen penge til en cykelsti. Det er i sidste ende en budgetbeslutning, så vi må afvente og se, hvad der er stemning for til budgetforhandlingerne, siger Søren Heide Lambertsen (V).

Tirsdag i denne uge blev det første dialogmøder afviklet, mens borgermødet om p-husudvidelsen holdes næste måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce