Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Padel-bølgen rammer Esbjerg

Padel er et kæmpehit på Gl. Vardevej. Bagved SEPE's Anders Vesterbæk (t.v.) og Niels Bækgård bygges to nye baner. Foto: Tue Sørensen
For halvandet år siden blev de to første padelbaner bygget i Esbjerg, i dag er der fire, syv nye er på vej, og det er bare en begyndelse, forudser SEPE-direktør Niels Bækgård.

Padel-boom: I efteråret 2019 stod et par formindskede tennisbaner omkranset af hegn og plexiglas færdig i Pulsparken overfor stadion. Her skulle esbjergenserne stifte bekendtskab med en sportsgren, der i store dele af Danmark var i eksplosiv vækst. Padel, der i grove træk kan beskrives som en blanding mellem tennis og squash, viste sig at være noget for vestjyderne.

Sporten, der oprindeligt stammer fra Mexico, havde i flere år oplevet stor popularitet i Sydeuropa, men i Danmark blev den første interimistiske bane bygget i 2007, og for blot fem år siden var der ikke mere end 14 padel-baner i hele landet. I dag er der over 200, og mange flere er på vej.

Sådan er det også i Esbjerg, hvor Sport og Event Parks (SEPE) to første padelbaner i dag har fået selskab af to indendørs baner, mens yderligere to udendørs baner er ved at blive anlagt. SEPE-direktør Niels Bækgård lægger ikke skjul på, at den gamle idrætspark har fundet den helt rigtige sportsgren til motionslegepladsen Pulsparken.

- Vi må bare sige, at vi har ramt bulls eye. Der er ingen tvivl om at padel er meget attraktivt, siger Niels Bækgård og uddyber:

- Corona har jo hjulpet til. Vi har et forsamlingsforbud på fem, her har vi en sportsgren, der kan spilles af fire, og der er ikke så meget andet at lave. Men man skal også se succesen i kombination med den generelle stigning, padel har oplevet i Danmark.

I Esbjerg er brugerne af SEPE’s padelbaner ikke i tvivl om, at de har fundet en populær sportsgren. Indendørsbanerne er coronalukket, så der er rift om timerne på de to baner, og i vinterferien i uge 7 var 210 timer ud af 250 mulige booket. Det er meget tæt på udsolgt, og det er også en del af forklaringen på, at SEPE nu investerer i flere padelbaner.

- Der er pres på banerne. Med de nye baner kommer vi op på det niveau, vi forventer at skulle dække i Pulsparken. Vi vil dække den selvorganiserede idræt. Dem, der primært spiller, er voksne, der har fået børn, siger Niels Bækgård, der snart får konkurrence om de esbjergensiske padelspillere.

Efter tre sæt på padelbanerne måtte avisens udsendte på godt vestjysk erkende, at det dersens padel er ret sjovt. Foto: Tue Sørensen
Annonce

Der er plads til flere

Breinholtgård Golfklub er i gang med at anlægge to padelbaner, mens Hjerting Idrætsforening har tre baner på vej, men Niels Bægård er på ingen måde ked af konkurrencen.

- Jeg tror slet ikke, det dækker behovet. Lur mig om der ikke kommer endnu mere, siger Niels Bækgård.


Padelsporten kommer til at udmanøvrere mange af de andre ketchersportsgrene, fordi det ikke er så svær en idrætsgren at komme i gang med. Går du ud og spiller to eller fire mand i tennis, skal du gå og samle bolden op hele tiden. Her holder du spillet i gang, og det er det, der er sjovt.

Mogens Mikkelsen, indehaver af Intersport i Kongensgade


Kigger man mod andre større danske byer, ser det ud som om han har ret. I Vejle har den tidligere fodboldspiller Thomas Gravesen lanceret planerne om at åbne et 5500 kvadratmeter stort indendørs padelcenter med 13 baner. Og i Intersport i Kongensgade har indehaver Mogens Christensen også en tro på, at padelsporten vokser. Han kan selvfølgelig mærke det på salget af bats i butikken, hvor han dog ærgrer sig over, at webbutikkerne har fået et forspring af coronanedlukningen. Ligesom Niels Bækgård er Mogens Christensen overbevist om, at vi blot har set begyndelsen på padel-bølgen i Esbjerg.

- Vi er bagud i Esbjerg i forhold til mange andre steder. Der skal være flere baner. I en lille by som Nyborg har de ligeså mange baner som vi har, siger han.

I Pulsparken er Niels Bækgård trukket i idrætstøjet for at vise padel-spillet frem for avisen. Den gamle tennis-træner mødte sporten første gang på en tennis-træningslejr i Spanien for 25 år siden.

Det er dog ikke alle tennissportens facetter, der uden videre kan overføres til padel, hvor spillet ikke stopper fordi en bold bliver smashet mod baglinjen. Her sørger væggene for at bolden holdes i spil, og netop det er en del af forklaringen på sportens popularitet, mener Niels Bækgård.

- Det er lettere at spille end både squash og tennis, så folk, der ikke er voldsomt rutinerede, kan spille padel og få noget ud af det, siger han.

Han mener at, padel-sportens succes på sigt kan blive en gevinst for både tennis og squash, fordi man efter at have spillet padel vil have lettere ved de andre ketchersportsgrene.

Med på banen er også SEPE’s Anders Vesterbæk, der udover at være SEPE’s teamleder for event og aktivitet også er blevet padelspiller. Han havde ellers ikke dyrket ketchersport, siden han som seksårig indså, at han ikke havde det store talent for badminton.

- Men padel er fedt, fordi alle kan være med ret hurtigt. Og så er det bare sjovt. Selvfølgelig kan det være en udfordring, fordi man skal være fire, når man spiller, så det skal planlægges, siger han og forklarer, at der er oprettet Facebook-grupper, hvor padelspillerne kan efterlyse modstandere.

Padelbanerne i Pulsparken bookes fortrinsvist efter et pay and play-princip, hvor man betaler per time man spiller.

I modsætning til ketchersportsgrene som tennis og squash, så spilles der i padel med et bat. I stedet for strenge er det en slags hård skum med huller, som man rammer bolden med. Foto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce