Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Partnerskab: Ea sælger del af Rankin Park

Ea Gram-Rankin var tæt på at smide viskestykket i ringen i midten af marts.

I stedet ryddede hun op i sit arbejdsliv og har netop fået en medejer.

Annonce

Videoen var klar. En video, hvor ejeren af Rankin Park i Skolegade, Ea Gram-Rankin, med tårer ned ad kinderne fortalte esbjergenserne og sine Facebook-følgere, at den grønne cafe i Skolegade måtte give op og bøje under for coronakrisen. Det var midt i marts. Statsministeren havde lige meddelt folket, at landets cafeer og restauranter skulle lukke på ubestemt tid. Men videoen blev aldrig lagt op. I dag er Ea og hendes cafe i endnu skarpere form end før corona, og hun har solgt en del af den fra til Martin Bryan-Lund, som er blevet medejer.

- I begyndelsen af den her krise brugte jeg utrolig meget energi på at vende den til noget godt. Jeg har grædt og grædt og haft søvnløse nætter og været så tæt på at give op. Jeg var træt, jeg havde måttet afskedige mine to kokke, så jeg var selv i køkkenet og skulle prøve at følge med take-away-bestillingerne, mens jeg var angst for, at krisen ville koste mig min café. På et tidspunkt sagde min kæreste, ”kom nu Ea, du kan godt”. Ja, kom nu. Hvis der skal være en god corona-historie, så skal det være min, siger Ea.

Så i stedet satte hun sig ned og tænkte over, hvad hun ville, hvilken restaurant hun gerne ville have, hun gennemgik restauranten fra ende til anden, alle poster, hvor meget hun betalte for sugerør, om hun havde de rigtige leverandører. Alt. Hun vil ikke gå på kompromis i Rankin Park 2.0, råvarerne skal være de bedste, allerhelst lokale så hun også kan støtte andre virksomheder efter krisen.

- Jeg fandt ud af, jeg havde mistet mig selv inden corona. Det hele hele gik konstant så stærkt. Nu har jeg fundet helt ind til Eas café igen. Nu er det igen min café. Og jeg har aldrig været så glad for at arbejde som nu. Jeg tjener lige nu ingen penge, og coronakrisen er noget bæ, men det er 100 procent min butik igen - og så alligevel ikke, for nu har jeg jo solgt noget af den, men det bliver så godt, siger Ea Gram-Rankin.

Eas mad-soulmate
Det er en af Eas første kokke, den 32-årige Martin, der har købt en del af cafeen i Skolegade og skal køre den sammen med Ea. Han er esbjergenser, bor i Aarhus og har været tæt på cafeen de seneste tre år. På sigt drømmer de to om sammen at åbne en Rankin Park i Aarhus.

- Martin er min mad-soulmate. Vi kan nørde hummus og rosenkål og granatæbler. Vi vil det samme og har samme høje standarder. Og så er han bare en sindssygt dygtig kok og en god fyr. Under krisen blev han fritstillet fra sit job, ringede til mig og spurgte, om han ikke skulle komme ned og give mig en hånd, og der kom ideen på bordet, siger Ea.

- Det er lidt som at udfylde adoptionspapirer, tænker jeg, jeg skrev jo lidt af min baby væk, da jeg skrev under på kontrakten. Vi starter på minus, og det bliver en svær tid i lang tid, men vi kommer aldrig til at gå på kompromis med konceptet. Vi skal åbne den 11. maj - med restriktioner og forhåndsbookinger af borde selvfølgelig. Men Rankin Park har en spændende fremtid nu. Jeg synes faktisk ikke, jeg har givet noget væk, jeg har tværtimod fået noget med Martin ombord, siger Ea Gram-Rankin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce