Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Plan om ny Aldi-butik: Villakvarter føler sig taget på sengen

Planer om ny Aldi-butik i Højvangskvarteret har fået ikke mindst børnefamilier til at protestere. Forleden var de samlet for at diskutere deres fælles bekymring. Trafiksikkerheden. Foto: Privat
Nyt butik splitter villakvarter: Aldi vil købe og rive fem villaer ned for at bygge ny butik på hjørnet af Spangsbjerg Kirkevej og Højtoftevej. Naboer til den nye butik frygter for både udsigt og trafiksikkerhed.
Annonce

Overraskelse: Det er kommet som en overraskelse for en del beboere i Højvangskvarteret, at Aldi er langt med planer om at bygge en ny 1.200 kvadratmeter stor butik overfor Netto på Højtoftevej.

Fem villaer i kvarteret skal i givet fald rives ned for at give plads til den nye butik. Aftalerne om at købe de fem villaer er allerede på plads mellem Aldi og de fem villaejere, så det er ikke dem, der er overraskede eller protesterer. Det er naboer til den mulige nye butik samt andre beboere i villakvarteret. De frygter, hvad en ny stor butik overfor Netto vil gøre ved trafiksikkerheden, og så er de nærmeste naboer ikke vilde med at bytte deres nuværende udsigt til huse og haver ud med synet af en butik.

Peter Dahlgaard bor i kvarteret og er far til to piger på 6 og 7 1/2 år, der skal til og fra skole ad veje i kvarteret, som med en ny butik vil blive endnu mere trafikerede.

- I forvejen er trafikken tæt til og fra Netto. Det kan kun blive meget værre, hvis der kommer en butik lige på den anden side af vejen. Det er vi flere forældre herude, der er meget bekymrede for, siger Peter Dahlgaard, som forleden indkaldte til et møde i det fri om den nye butik. Mange mødte frem, og han håber, modstanden kommer til at bære frugt, så den nye Aldi-butik ikke bliver til noget.

Annonce

Ud af det blå

Advokat Peter Boe Christensen, som også bor i kvarteret, er på et møde med alle interesserede og bekymrede villaejere i kvarteret  blevet valgt som talsmand for modstanden mod den nye butik.

- Vi synes, den plan er kommet ud af det blå. Det er et projekt, som får stor indflydelse på mange, som bor i kvarteret, hvis det bliver til noget. Vi forstår ikke, at et projekt, der indebærer opkøb og nedrivning af fem villaer, kan være så langt, inden vi, der bor i kvarteret, bliver gjort opmærksom på det, siger Peter Boe Christensen til Ugeavisen Esbjerg.

- Vi vil naturligvis prøve at få hele grundlaget undersøgt til bunds for at se  hvad der er at gøre med hensyn til at forhindre den nye butik i at blive til noget. Vi vil gøre, hvad vi kan nu, og det er klart, vi også kom mer til at gøre vore holdninger og argumenter gældende i den høringsfase, som vil komme, hvis projektet overlever den første behandling i Esbjerg Kommunes Plan- og Miljøudvalg, siger Peter Boe Christensen.

Undervejs i projektet har Aldi meddelt, at man vil gøre meget for at skabe et projekt, der ikke generer beboere og naboer i kvarteret. Blandt andet er der i projektet tænkt meget på at skjule butikken med grøn beplantning.

Må skaffe plads

Hvis den nye Aldi-butik overfor Netto på Højtoftevej skal blive til noget, må fem villaer i kvarteret vige. Det har Aldi indgået aftaler med ejerne om.

Annonce

Et godt tilbud

Aldi ønsker ikke at oplyse detaljer om de aftaler, der er indgået med ejerne af de fem villaer, som i givet fald skal rives ned for at skaffe plads til den nye butik. Det er heller ikke lykkedes Ugeavisen Esbjerg at få en kommentar fra en af de fem villaejere.

Den bekymrede beboergruppe i kvarteret har dog været i kontakt med to af dem.

-  De forstår godt, at vi, der bor her, gør modstand. På den anden side beder de os forstå, at de har fået et godt tilbud, de ikke kan sige nej til. Og det må man jo respektere, siger Peter Boe Christensen.

Det ligger i følge Ugeavisen Esbjergs oplysninger endnu ikke helt fast, hvornår sagen om den nye Aldi-butik behandles i Plan- & Miljøudvalget, Esbjerg Kommune. Men formentlig bliver det først efter nytår.


I forvejen er trafikken tæt til og fra Netto. Det kan kun blive meget værre, hvis der kommer en butik lige på den anden side af vejen.

Peter Dahlgaard, far til to piger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Corona med skrald i

Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce