Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Pluto på pletten

Jette og labradoren Pluto har sammen vundet DM i Eliteklassen. De er med andre ord toppen af poppen. Foto: Tue Sørensen
Jette Nybo Andersen og hendes labrador Pluto sikrede sig forleden danmarksmesterskabet i Eliteklassen. Det er første gang, den titel er havnet i Esbjerg.

Guld: Jette Nybo Andersens 6-årige labrador Pluto er en dygtig hund, men Jette synes faktisk ikke, han har været dygtig i år, særligt på "eftersøgnings-delene", så hun havde egentlig ikke de helt store forventninger, da hun drog afsted mod Vejen med Pluto bag i bilen.

Her havde Danmarks civile Hundeførerforening bestemt, at dette års danmarksmesterskaber skulle foregå, og selvom Jette altså ikke kørte fra Esbjerg med de største forventninger, så kørte hun - og Pluto - hjem med guld. I Eliteklassen vel at mærke.

- Ja, det var noget af en overraskelse, smiler Jette Nybo Andersen, der faktisk vandt DM med Pluto tilbage i 2018, men der var det i klassen under - A klassen.

Annonce

- Eliteklassen er det højeste, og det er mig bekendt ikke sket tidligere, at DM-titlen i den klasse er hevet til Esbjerg og  Esbjerg civile Hundeførerforening, siger Jette Nybo Andersen, der foruden Pluto også ejer labradoren Pingo og en malinois, der minder om en schæferhund.

Skal holdes skarpe

Til danmarksmesterskaberne skulle Pluto vise sine færdigheder i kategorierne "spor", "eftersøgning", "rundering" samt en lydighedsdel. Hele vejen igennem arbejde Pluto både selvstændigt og godt, og Jette Nybo Andersen havde en god fornemmelse, selvom det ikke var en guldfornemmelse.

Pluto er inde i sin bedste alder lige nu, og jeg nyder at arbejde med ham.

Jette Nybo Andersen

- Udfordringen på eftersøgning er, at Pluto ligesom skal støvsuge et område for mulige ting, men hans lugtesans er så god og veludviklet, at han allerede ved, om der er noget eller ej. Så kunsten er at få ham til det alligevel. Og vi må jo ikke give belønning i form af en hundekiks undervejs i konkurrencen, så det kan være ganske svært, ler 56-årige Jette Nybo Andersen og forklarer, at det faktisk generelt er det sværeste i forbindelse med at træne hunde.

Jette Nybo Andersen har fuldstændig styr på labradoren Pluto, som det ses. Foto: Tue Sørensen

- Mange hunde er nemme nok at træne op. Kunsten er at blive ved med at holde dem skarpe på de ting, som man så har lært dem.

Annonce

Vil genvinde guldet

Når Jette Nybo Andersen ikke træner sine tre hunde, underviser hun i kemi på Rybners HTX og er hundeinstruktør. Derudover underviser og træner hun andre hundeinstruktører rundt om i landet. Der er med andre ord pænt med hundehår i Jette Nybo Andersens tilværelse.

- Men det er bare skønt, at der lidt liv i huset, nu hvor ungerne er flyttet hjemmefra, smiler Jette, der går efter at genvinde guldet til næste års DM.

Pluto er inde i sin bedste alder, så han og Jette går efter at genvinde DM guldet næste år. Foto: Tue Sørensen

- Jamen det gør vi helt sikkert. Pluto er inde i sin bedste alder lige nu, og jeg nyder at arbejde med ham, så det ville da være dejligt. Men det vigtigste er nu de hverdagsoplevelser, som jeg får med mine hunde og mine venner i Esbjerg civile Hundeførerforening, hvor vi har et godt sammenhold, siger Jette Nybo Andersen.

DcH Esbjerg

DcH Esbjerg er en forening, der drives af engagerede og frivillige hundefolk. Ud over at tilbyde træning af forskellige grene af hundesporten, afholder foreningen kurser, træningsweekender samt foredrag om forskellige emner.

Foreningen har et hyggeligt klubhus på Ambolten 15 i Tarp. Her er altid mulighed for at få en kop kaffe eller købe en forfriskning, ligesom alt træning tager udgangspunkt fra banen lige udenfor klubhuset.

Hundetræning er for hunde i alle aldre, men DcH Esbjerg anbefaler kraftigt at begynde så tidligt som muligt på et hvalpehold.

"Hva' så mor, skal vi snart lege". Foto: Tue Sørensen
Til danmarksmesterskaberne skulle Pluto vise sine færdigheder i kategorierne "spor", "eftersøgning", "rundering" samt en lydighedsdel. Foto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sweaterbutik åbner midlertidigt i Broen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

SOSU-udvidelse kan koste foreningslivet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Budgettet banket på plads

Ugeavisen Esbjerg

Studie 10 sender insekter på hotel

Ugeavisen Esbjerg

God kemi mellem forskning og familieliv

Ugeavisen Esbjerg

Børn og voksne tog en tørn for naturen

Ugeavisen Esbjerg

Gågadespørgsmål med sprængstof i

Ugeavisen Esbjerg

Alle kan tale med om højhuse og byudvikling

Ugeavisen Esbjerg

- Dejligt, at der sker noget her

Ugeavisen Esbjerg

Rosengreen fyldte kroen med kvinder og mode

Ugeavisen Esbjerg

Søren Rasmussen stopper i 2022

Ugeavisen Esbjerg

Diana drømmer om endnu mere indflydelse

Ugeavisen Esbjerg

Ny sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Færøernes største sygehus på inspirationstur til Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Team Esbjerg stolt vært for Santander Final4 i februar

Ugeavisen Esbjerg

Gå en tur i det ukendte

Ugeavisen Esbjerg

Opråb fra vindbranchen: Den grønne omstilling mangler grøn strøm

Ugeavisen Esbjerg

Linda går efter græskar-guld

Ugeavisen Esbjerg

Juletræsforeningen overlever efter privat donation

Ugeavisen Esbjerg

Verdensstjernens danske forbindelse

Ugeavisen Esbjerg

Sikkerhed uden kiksere i 35 år

Ugeavisen Esbjerg

20.000 kroner til den rullende kagemand

Ugeavisen Esbjerg

Hjerting Badehotel styrker ledelsen

Annonce