Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Politik: Jannie Vesti Mai er klar for Borgerlisten

Jannie Vesti Mai er en rigtig Esbjerg-pige, som altid har slået sine folder i byen. Nu har hun valgt, at hun også politisk vil arbejde for Esbjerg som medlem af Borgerlisten.

Jannie Vesti Mai er en aktiv kvinde, som både arbejdsmæssigt og privat har fart på. Nu er hun klar til politisk arbejde i Esbjerg. For Borgerlisten.

Annonce

Hun har i virkeligheden altid været politisk interesseret, men hun har også været så meget andet. Men først og fremmest har 40-årige Jannie Vesti Mai, den tidligere leder af Game Street Mekka i Esbjerg, altid været sin helt egen.

Nu er hun dog også Borgerlistens, for Ugeavisen Esbjerg kan nemlig i denne uge afsløre, at den markante kvinde, som 1. februar begynder i en Playmaker stilling ved Varde Kommune og også sidder som erhvervsmentor ved Business Esbjerg, næstformand i Udsatterådet, formand for landsforeningen Recovery Bulls, ved næste kommunalvalg stiller op for det borgerlige parti.

- Det er noget, som jeg gennem længere tid har gået og tænkt over. Jeg har jo i mine jobs på mange måder arbejdet meget med det politiske, men altid på en apolitisk måde. Nu føler jeg, at tiden er den rigtige til selv at blive politisk aktiv, og jeg er overbevist om, at jeg også har noget at komme til bordet med, siger Jannie Vesti Mai.

Mindre ulighed
Hun betegner sig selv som socialliberalist, men en egentlig kasse har hun svært ved at være i. Både hvis man spørger hende selv og dem omkring hende. Jannie er altid rolig med fart på, som en veninde betegner hende.

- Politisk går jeg blandt andet ind for ligestilling og mindre ulighed. Jeg vil også gerne tage et opgør med den sociale uretfærdighed, som jeg synes, at jeg oplever mange steder, ligesom jeg gerne ser, at vi bliver mere bæredygtig som by. Jeg tror eksempelvis på, at man kan gøre noget ved klimaspørgsmålet ved at påvirke kulturen. At gøre verdensmål til hverdagsmål, siger Jannie Vesti Mai, der godt er klar over, at når hun nu holdningsmæssigt siger A i forhold til politik, så siger hun også B.

- Det har jeg selvfølgelig tænkt over, men det skridt er jeg er parat til at tage. Også fordi jeg føler, at jeg har fundet et politisk ståsted, hvor jeg kan se mig selv nu og i fremtiden. Ellers havde jeg heller ikke ringet til Henrik Vallø og Maria Pedersen, smiler Jannie Vesti Mai.

Scene fremfor sidelinje
Maria Pedersen, der sammen med Henrik Vallø i dag tegner Borgerlisten udadtil, er glad for, at Jannie Vesti Mai har meldt sig under partiets faner.

- Vi vendte det selvfølgelig internt og i baglandet, men vi var også hurtigt klar over, at Jannie passer rigtig godt ind hos os. Hun har nogle klare holdninger og brænder igennem. Samtidig har hun en masse spændende erfaring og viden fra sit arbejdsmæssige virke, som vi er sikre på, kommer både partiet og Esbjerg til gavn, siger Maria Pedersen.

Jannie Vesti Mai har siden barnsben haft en politisk ild brændende i sig, og hendes mor blev blandt andet bedt om at sende de ting fra madpakken, Jannie ikke kunne spise, til Afrika.

- Men nu er jeg klar til at arbejde på scenen og ikke stå på sidelinjen. Jeg elsker Esbjerg og brænder for byens udvikling, og det vil jeg vise folk. Jeg vil ud at tale med folk og høre om deres hverdage i Esbjerg, Bramming, Ribe og kommunens andre mindre byer. Folk skal føle sig hørt og set, og det mener jeg i al beskedenhed, at jeg har vist, at jeg kan finde ud af. Så jeg glæder mig til at vise og fortælle folk endnu mere om, hvem jeg er, og hvad jeg står for, smiler Jannie Vesti Mai, der allerede nu ser frem til kommunalvalget i 2021.

FAKTA
Jannie Vesti Mai er 40 år. Hun er mor til to børn på henholdsvis 20 og 16 år. Hun tiltræder den 1. februar i en Playmaker stilling hos Varde Kommune, hvor hun skal bygge bro og skabe sammenhængskraft mellem kommunens forskellige kulturtilbud.

CITAT: Jeg føler, at der er en ordentlighed i Borgerlisten, som passer mig rigtig godt. Der er frisind og højt til loftet samtidig med, at man kæmper mod blandt andet social uretfærdighed. - Jannie Vesti Mai

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce