Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Politiker fik kollega til at græde

Da Sarah Nørris fyldte 40, kom byrådskollegerne til fødselsdags reception. Blandt andet Rudiengaard - med ryggen til - men nu er de ikke længere så gode venner. Foto: Arkiv
Venstrepolitiker overfusede Sarah Nørris efter byrådsmøde.
Annonce

Konflikt: Efter byrådsmødet mandag i sidste uge konfronterede Enhedslistens Sarah Nørris Preben Rudiengaard med dennes opførsel under byrådsmødet, hvor sidstnævnte højlydt kommenterede et punkt på dagsordenen som et ”sindssygt socialistisk forslag”, og tidligere havde han fortalt en anekdote, som Nørris opfattede diskriminerende og forstyrrende midt i en ellers seriøs debat.

-Efter mødet sagde jeg til Preben at jeg opfattede det her som værende upassende, og så blev han rasende, og kom helt op i hovedet på mig og råbte, at jeg skulle ikke komme her og korrekse ham. Jeg blev dybt chokeret, vendte mig om og gik min vej. Jeg skulle have taget lidt tid for mig selv, men jeg gik ud til de andre og satte mig lidt for mig selv. Så kom der en kollega og spurgte, hvad der var i vejen, og så begyndte jeg at græde.

- Jeg kan ikke forstå, at Rudiengaard opfører sig på sådan en måde, der tangerer et overgreb Det er ikke første gang, at han gør det. Hverken i byrådssalen eller udenfor, og jeg føler virkeligt, at det er Jesper Frosts opgave at få styr på ham, siger Nørris.

Annonce

Begge var kontante

-Rudiengaard siger til Ugeavisen Esbjerg at han står ved at han taler højt.:

-- Når jeg hvisker, er det for højt. Er det fordi min hørelse er ringe og akustikken i byrådssalen er rigtig dårlig, og jeg beklager, hvis jeg har forstyrret. Når jeg så kommer med en vittighed, så har jeg oprigtigt ondt, af dem, der måtte føle sig stødt eller forstyrret. Så meget vil jeg sige. Men hvad der sker udenfor og i privat sammenhæng, det vil jeg ikke tale om. Det kommer ikke andre end de involverede ved, mener jeg, siger Preben Rudiengaard.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, der overværede meningsudvekslingen, siger, at han opfattede både Nørris og Rudiengaard som klare og kontante.

-Jeg tror ikke,  de har noget at lade hinanden høre i den sammenhæng. I byrådssalen synes jeg generelt, der er god ro og orden. Preben hvisker højt, men der er også andre, der ind i mellem kan virke forstyrrende, og så er det min opgave at få gjort klart, at man skal overholde mødedisciplinen og lade hinanden uafbrudt komme til orde. Hvis nogen ikke synes, at jeg gør det godt nok, må de jo sige til, siger Jesper Frost Rasmussen.


Både Sarah og Preben var meget kontante og har vist ikke noget at lade hinanden høre.

Jesper Frost Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce